ماهیان بومزاد جزئی از ذخایر ژنتیک زیستگاههای آبی محسوب میگردند. دریای خزر بهعنوان بزرگترین دریاچه جهان، با تنوع زیستگاهی منحصربهفرد از اهمیت بالایی برای کشورهای منطقه برخوردار است. در طی دهههای اخیر، با افزایش سطح اصوات ناشی از فعالیتهای انسانی، تأثیرات آن بر ماهیان آب شیرین و دریایی موردتوجه مدیران شیلاتی و سایر علاقهمندان مرتبط قرار گرفته است. اگرچه نشان داده شده است که اصوات ناشی از فعالیتهای انسانی میتواند تأثیرات مهمی بر پستانداران دریایی و ماهیان در اکوسیستمهای دریایی داشته باشد، اما اطلاعات کمی در مورد این تأثیرات بر ماهیان آب شیرین وجود دارد. در مطالعه حاضر، به بررسی و دستهبندی قدرت شنوایی ماهیان بومزاد آب شیرین و پتانسیل اثر صوت بر ماهیان بومزاد و همینطور شاخصهای قابلبررسی در مطالعات رفتارشناسی آنها خواهیم پرداخت. در اینجا ما تأکید میکنیم که پژوهشهای بیشتری بر بررسی اثرات احتمالی صوت بر ماهیان بومزاد آب شیرین نیاز میباشد و پیشنهاد میشود برای درک بهتر این اثرات تکنیکهای رفتاری و فیزیولوژیک و نتایج آنها بهطور همزمان باهم ادغام و بررسی گردد.
Mohsenpour R, Shafiei Sabet S. The importance of sound effect assessment in the Iranian freshwater endemic fishes. JAIR 2020; 8 (5) : 18 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-795-fa.html
محسنپور سیدرضا، شفیعیثابت سعید. اهمیت ارزیابی اثر صوت بر ماهیان بومزاد آب شیرین ایران. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1399; 8 (5)