[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 6، شماره 2 - ( 8-1397 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 118-103 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات شوری بر بازماندگی، رشد، شاخص های خونی و بافت شناسی آبشش هامون ماهی Schizothorax zarudnyi
محسن شهریاری مقدم* ، احسان احمدی فر ، محمد شیخ اسدی ، حسین ابراهیمی جرجانی ، رضا فدایی
چکیده:   (3670 مشاهده)
شوری از عوامل محیطی مهم و تاثیر گذار بر ماهیان بوده و برای بررسی تاثیر جوانب مختلف افزایش شوری محیط، تعیین میزان بیشینه تحمل ماهی به شوری مهم است. در مطالعه حاضر میزان تحمل شوری بچه ماهیان هامون­ماهی (Schizothorax zarudnyi) در شرایط آزمایشگاهی به روش انتقال مستقیم و تدریجی به شوری­های بالاتر  (5/2، 5، 10، 11، 12، 13، 14، 15 و g/L20) مطالعه شد. هم­چنین رفتار، تغییرات هیستوپاتولوژی بافت آبشش و سلول­های کلراید در ماهی­ها مطالعه شد. در ادامه ماهی­ها در شوری g/L 10 به مدت 20 روز پرورش داده شدند و در پایان دوره پرورش میزان رشد و شاخص­های خونی نمونه­ها سنجش شد. میزان غلظت نیمه کشنده (LC50) نمک خوراکی 24، 48، 72 و 96 ساعته به ترتیب g/L 44/11، g/L 72/10، g/L 52/10 و g/L 52/10 تعیین شد. انتقال تدریجی ماهیان به شوری­های بالاتر منجر به افزایش تحمل شوری بچه­ماهیان به میزان g/L 13 شد. بیش­ترین تغییر مشاهده شده در بافت آبشش شامل جدا­شدگی اپی­تلیوم (65%) و کم­ترین تغییر مشاهده شده نکروز (14%) بود. هم­چنین تعداد سلول­های کلراید پس از قرار­گیری بچه­ماهیان در غلظت LC50 به میزان 16% بیشتر شد. تغییر معنی­دارای در میزان رشد، پروتئین کل، AST و ALP و کورتیزول در ماهیان پرورش یافته در آب شیرین و شور مشاهده نشد، در حالی که میزان گلوکز و تری گلیسرید اختلاف معنی­داری را نشان دادند. به طور کلی نتایج این مطالعه نشان دهنده امکان پرورش هامون­ماهی در شوری g/L 10 می­باشد، اما با توجه به رشد کم این ماهی در دوره پروش (در آب شور و شیرین) نیاز به مطالعات تکمیلی برای پرورش این ماهی است.

 
واژه‌های کلیدی: بافت شناسی، شوری، شاخص های خونی، سلول کلراید، کورتیزول
متن کامل [PDF 635 kb]   (1047 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/4/13 | پذیرش: 1396/10/18 | انتشار: 1397/8/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahriari Moghadam M, Ahmadifar E, Sheikh Asadi M, Ebrahimi Jorjani H, Fadaei R. Effects of salinity on mortality, growth performance, blood traits and gill histopathology of snowtrout, Schizothorax zarudnyi. JAIR 2018; 6 (2) :103-118
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-507-fa.html

شهریاری مقدم محسن، احمدی فر احسان، شیخ اسدی محمد، ابراهیمی جرجانی حسین، فدایی رضا. بررسی اثرات شوری بر بازماندگی، رشد، شاخص های خونی و بافت شناسی آبشش هامون ماهی Schizothorax zarudnyi. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1397; 6 (2) :103-118

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-507-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( 8-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660