[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاییز-99 1399 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 91-83 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر پودر برگ گواوا (Psidium guajava) بر کارایی رشد، مصرف جیره و برخی شاخص‌های سرمی بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
عبدالوهاب سهرابی ، سید حسین حسینی فر* ، حامد کلنگی میاندره ، ولی الله جعفری
چکیده:   (2349 مشاهده)

هدف از این مطالعه بررسی اثرات پودر بررگ گواوا بر شاخص­های رشد، مصرف جیره و برخی شاخص­های سرمی بچه ماهی کپور معمولی (C. carpio) بود. بچه ماهی­های کپور با میانگین وزنی (27/0±88/15 گرم) تامین و با تراکم 14 قطعه در 12 تانک فایبر گلاس ذخیره سازی شدند. بچه ماهی­ها به مدت 8 هفته با جیره­های غذایی آزمایشی حاوی صفر (شاهد) و 5/2، 5 و 10 گرم در کیلوگرم پودر برگ گواوا (4 تیمار و 3 تکرار) تغذیه شدند. در انتهای دوره شاخص­های رشد، کارایی مصرف جیره (وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و نیز برخی از شاخص­های سرمی (پروتئین کل، ایمونوگلوبولین کل و فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی) بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد تیمارهای حاوی پودر برگ گواوا به­طور معنی­داری سبب افزایش شاخص­های رشد، وزن اکتسابی و کاهش ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با تیمار شاهد گردید (05/0P<). بیشترین میزان بهبود کارایی رشد در تیمار 5/2 گرم در کیلوگرم پودر برگ گواوا مشاهده شد. تغذیه با پودر برگ گوا صرف نظر از سطح مورد استفاده سبب افزایش معنی­دار سطوح پروتئین کل سرم خون شد (05/0P<).. نتایج بررسی سطوح ایمنوگلوبولین کل و فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی سرم خون بچه ماهی­های کپور تغذیه شده با پودر برگ گواوا نشان دهنده افزایش معنی­دار در تیمار 10 گرم در کیلوگرم پودر برگ گواوا در مقایسه با سایر تیمارها بود (05/0P<). با توجه به این نتایج می توان گفت استفاده از پودر برگ گواوا می تواند به­عنوان یک مکمل غذایی مفید جهت افزایش رشد و بهبود ایمنی بچه ماهی کپور معمولی مطرح باشد. اگرچه تعیین دقیق دوز بهینه بکارگیری این مکمل غذایی نیازمند مطالعات بیشتری است.

واژه‌های کلیدی: ماهی کپور معمولی، پودر برگ گواوا، کارایی رشد، شاخص‌های سرمی
متن کامل [PDF 1043 kb]   (1307 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/12/5 | پذیرش: 1396/9/11 | انتشار: 1399/11/7
فهرست منابع
1. Abbasi M., Heydari M., Rahimi M. 2012. Improving the germination of guava seeds (Psidium guajava L.) using acid scraping. Journal of Horticultural Sciences, 27 (4): 399-394.
2. Abdel-hamid A.M., Soliman A.A.A. 2012. Possibility of using dried leaves of guava and camphor trees in tilapia diets. Journal of Arabian Aquaculture Society, 7: 91-108.‏
3. Ai Q., Mi K., Tan B., Xu W., Duan Q., Ma H., Zhang L. 2006. Replacement of fish meal by meat and bone meal in diets for large yellow croaker Pseudosciaena crocea. Aquaculture, 260: 255-263. [DOI:10.1016/j.aquaculture.2006.06.043]
4. Alishahi M., Pourmehdi Borujeni M., Abdi A. 2012. Comparison of the effect of some immune stimulants and plant extracts on growth factors and Borzm resistance to environmental stress. Iranian Journal of Veterinary Medicine, 8 (4): 67-59.
5. Anderson D.P., Jeney G. 1992. Immunostimulants added to injected Aeromonas salmonicida bacterin enhance the defense mechanisms and protection in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Veterinary Immunology and Immunopathology, 34(3): 379-389. [DOI:10.1016/0165-2427(92)90177-R]
6. Bekcan S., Dogankaya L., Cakirogullari G.C. 2006. Growth and body composition of European catfish (Silurus glanis L.) fed diets containing different percentages of protein. The Israeli Journal of Aquaculture - Bamidgeh, 58(2): 137-142. [DOI:10.46989/001c.20430]
7. Bernet D., Schmidt H., Wahli T., Burkhardt-Holm P. 2001. Effluent from a sewage treatment works causes changes in serum chemistry of brown trout (Salmo trutta). Ecotoxicology and Environmental Safety, 48(2): 140-147. [DOI:10.1006/eesa.2000.2012]
8. Bohlouli Oskoii S., Tahmasebi Kohyani A., Parseh A., Salati A.P., Sadeghi E. 2012. Effects of dietary administration of Echinacea purpurea on growth indices and biochemical and hematological indices in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerlings. Fish Physiology and Biochemistry, 38: 1029-1034. [DOI:10.1007/s10695-011-9587-8]
9. Chakraborty S.B., Hancz C. 2011. Application of phytochemicals as immunostimulant, antipathogenic and antistress agents in finfish culture. Reviews in Aquaculture, 3 (3): 103-119.‏ [DOI:10.1111/j.1753-5131.2011.01048.x]
10. Choi S.H., Park K.H., Yoon T.H., Kim J.B., Jang Y.S., Choe C.H. 2008. Dietary Korean mistletoe enhances cellular non-specific immune responses and survival of Japanese eel (Anguilla japonica). Fish & Shellfish Immunology, 24: 67-77. [DOI:10.1016/j.fsi.2007.08.007]
11. Citarasu T. 2010. Herbal biomedicines: a new opportunity for aquaculture industry. Aquaculture International, 18(3): 403-414. [DOI:10.1007/s10499-009-9253-7]
12. Dorucu M., Colak S.O., Ispir U., Altinterim B., Celayir Y., 2009. The effect of black cumin seeds, Nigella sativa, on the immune response of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Mediterranean Aquaculture Journal, 2(1): 27-33. [DOI:10.21608/maj.2009.2667]
13. Ebrahimi Meymandi S. Behrooznam, b., Zakerin E.R. 2011. Investigation of the effect of environmental factors on rooting of guava cuttings (Psidium guajava). Sixth National Conference on New Ideas in Agriculture. 11 and 12 March 2011, Islamic Azad University of Khorasgan Faculty of Agriculture. Iran.
14. El-Dakar A.Y., Hassanien G.D.I., Gad S.S., Sakr S.E. 2004. Use of medical and aromatic plants in fish diets: I. Effect of dried marjoram leaves on performance of hybrid tilapia (Oreochromis niloticus× Oreochromis auraus), fingerlings. Journal of the Egyptian Academic Society for Environment Development, (B.Aquaculture), 5(5): 67-83.‏
15. El-Sayed M.R., Doaa I., El-Sayed B.M. 2013. Effect of supplementation of broiler diets with Guava Leaves and / or Olive Oil on growth, meat composition, blood metabolites and immune response. Benha Veterinary Medical Journal, 25(2): 23‐ 32.
16. Gabor E.F., Sara A., Bentea M., Creta C., Baciu A. 2012. The effect on phytoadditive combinations on growth and consumption indices and resistance to Aeromonas hydrophila in common carp (Cyprinus carpio) juveniles. Animal Science and Biotechnologies, 45(2): 48-52.
17. Galeotti M. 1998. Some aspects of the application of immunostimulants and a critical review of methods for their evaluation. Journal of Applied Ichthyology, 14: 189-199 [DOI:10.1111/j.1439-0426.1998.tb00641.x]
18. Giri S.S., Sen S.S., Chi C., Kim H.J., Yun S., Park S. C., Sukumaran V. 2015. Effect of guava leaves on the growth performance and cytokine gene expression
19. of (Labeo rohita) and its susceptibility to Aeromonas hydrophila infection. Fish & Shellfish Immunology, 46(2): 217-224.
20. ‏Goda A. 2008. Effect of dietary Ginseng herb (Ginsana® G115) supplementation on growth, feed utilization, and hematological indices of Nile Tilapia, Oreochromis niloticus (L.), fingerlings. Journal of the World Aquaculture Society, 39(2): 205-214. [DOI:10.1111/j.1749-7345.2008.00153.x]
21. Harikrishnan R., Balasundaram C., Heo M.S. 2012. Effect of Inonotus obliquus enriched diet on hematology, immune response, and disease protection in kelp grouper, Epinephelus bruneus against Vibrio harveyi. Aquaculture, 344: 48-53.‏ [DOI:10.1016/j.aquaculture.2012.03.010]
22. Harikrishnan R., Balasundaram C., Heo M.S. 2011. Impact of plant products on innate and adaptive immune system of cultured finfish and shellfish. Aquaculture, 317: 1-15. [DOI:10.1016/j.aquaculture.2011.03.039]
23. Johnson C., Banerji A. 2007. Influence of extract isolated from the plant Sesuvium portulaccastrum on growth and metabolism in freshwater teleost (Labeo rohita). Fishery Technology, 44: 229-234.
24. Khoshkholgh M.R., Allaf Noirian H., Mousavi Pourshajani M., Mohammadi Barsari M., Azizi M. 2013. The effect of different nutritional levels of olive pomace on growth, carcass composition and sensory evaluation of farmed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Journal of Fisheries, Iranian Journal of Natural Resources, 66: 144-133.
25. Lara-Flores M., Olvera-Novoa M.A., GuzmanMendez B.E., Lopez-Madrid W. 2003. Use of the bacteria Streptococcus faecium and Lactobacillus acidophilus and the yeast Saccharomyces cerevisiae as growth promoters in Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Aquaculture, 216: 163-201. [DOI:10.1016/S0044-8486(02)00277-6]
26. Logambal S.M., Venkalalakshmi S., Michael R.D. 2000. Immunostimulatory effect of leaf extract of Ocimum sanctum Linn. in Oreochromis mossambicus (Peters). Hydrobiologia, 430: 113-120. [DOI:10.1023/A:1004029332114]
27. Maqsood S., Singh P., Samoon M.H., Munir K. 2011. Review Emerging role of immunostimulants in combating the disease outbreak in aquaculture. International Aquaculture Research, 3: 147-163.
28. Mohamad S., Abasali H. 2010. Effect of plant extracts supplemented diets on immunity and resistance to Aeromonas hydrophila in common carp (Cyprinus carpio). Research Journal of Animal Sciences, 4(1): 26-34. [DOI:10.3923/rjnasci.2010.26.34]
29. Murti R., Shukla G.S. 1984. Mercuric chloride intoxication in freshwater prawn: II. Effect on phosphatases activity. Ecotoxicology and Environment Safety, 8:581-586. [DOI:10.1016/0147-6513(84)90018-6]
30. Peterson B.C., Bosworth B.G. 2014. Assessment of a phytogenic feed additive (Digestarom P.E.P. MGE) on growth performance, processing yield, fillet composition and survival of channel catfish. Journal of the World Aquaculture Society, 45: 206-212. [DOI:10.1111/jwas.12103]
31. Rastegar S., Atrash S., Tahmasebi S. 2012. Study of nutritional characteristics of guava fruit. Abstracts of the 21st National Congress of Food Science and Industry, Shiraz, Iran. pp: 1-4.
32. Sakai M. 1999. Current research status of fish immunostimulant. Aquaculture, 172: 63-92. [DOI:10.1016/S0044-8486(98)00436-0]
33. Shalaby A.M., Khattab Y.A., Abdel-Rahman A.M. 2006. Effects of garlic (Allium sativum) and chloramphenicol on growth performance, physiological parameters and survival of Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Journal Venomous Animals and Toxins, 12(2): 172-201. [DOI:10.1590/S1678-91992006000200003]
34. Shekafandeh A., Khoshkhoy M. 2007. Factors affecting in vitro cultivation of two cultivars of mature guava trees (Psidium guajava L.). Iranian Journal of Horticultural Science and Technology, 8(2): 136-125.
35. Sivaram V., Badu M.M., Immanuel G., Murugadass S., Citarasu T., Marian M.P. 2004. Growth and immune response of juvenile greasy groupers (Epinephelus tauvina) fed with herbal antibacterial active principle supplemented diets against Vibrio harveyi infections. Aquaculture, 237: 9-20. [DOI:10.1016/j.aquaculture.2004.03.014]
36. Siwicki A., Anderson D. 1993. Nonspecific defence mechanisms assay in fish II: Potential killing activity of neutrophils and manocytes, lysozyme activity in serum and organs and total immunoglobulin (Ig) level in serum. pp:105-111.
37. Subramanian S., MacKinnon S.L., Ross N.W. 2007. A comparative study on innate immune response of Penaeus monodon. Fish & Shellfish Immunology, 40(1): 190-196.‏
38. Syahidah A., Saad C.R., Daud H.M., Abdelhadi Y.M. 2014. Status and potential of herbal applications in aquaculture: A review. Iranian Journal of Fisheries Sciences, 14 (1): 27-44.
39. Taheri A., Abedian Kenari A.M. Motamedzadegan A. Habibi Rezaei M. Oji Fard A. 2013. The effect of different concentrations of hydrolyzed sardine protein and poultry slaughterhouse waste on the level of intestinal bacteria and survival in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) larvae in exposure to Aeromonas salmonididae. Journal of Comparative Pathology, 101: 882-873.
40. Yilmaz E., Genc A., Cek S., Mazlum Y., Genc E. 2006. Effects of orally administered Ferula coskunii (apiaceae) on growth, body composition and histology of common carp (Cyprinus carpio). Journal of Animal and Veterinary Advances, 5(12): 1236-1238.
41. Yin X.L., Li Z.J., Yang K., Lin H.Z., Guo Z.X. 2014. Effect of guava leaves on growth and the non-specific immune response of Penaeus monodon. Fish & Shellfish Immunology, 40(1): 190-196.‏ [DOI:10.1016/j.fsi.2014.07.001]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sohrabi A, Hoseinifar S H, Kolangi Miandare H, Jafari V. The effects of Guava (Psidium guajava) leaves powder on growth performance and some blood serum parameters in common carp (Cyprinus carpio) fingerlings. JAIR 2021; 8 (3) :83-91
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-457-fa.html

سهرابی عبدالوهاب، حسینی فر سید حسین، کلنگی میاندره حامد، جعفری ولی الله. تاثیر پودر برگ گواوا (Psidium guajava) بر کارایی رشد، مصرف جیره و برخی شاخص‌های سرمی بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1399; 8 (3) :83-91

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-457-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( پاییز-99 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645