[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 4 - ( زمستان-98 1398 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 79-91 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات تغذیه‌ای عصاره‌ی هیدروالکلی آویشن (Thymus vulgaris) بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) در مواجهه با تنش شوری
رضاقلی تبار، ولی اله جعفری*، محمد مازندرانی
چکیده:   (56 مشاهده)

          به منظور بررسی اثرات عصاره آویشن در کپور معمولی، تعداد 180ماهی با میانگین وزنی (063/0±84/10) گرم به چهار تیمار و با 3 تکرار و 15 قطعه ماهی در هر تکرار به­طور تصادفی تقسیم شده و با جیره­های حاوی صفر، 5/0، 1، و 2 درصد عصاره گیاه ­آویشن به مدت 70 روز تغذیه شدند. در پایان دوره 30 قطعه ماهی از هر تیمار به مدت 12 ساعت تحت تنش شوریppt  13 قرار گرفته و مورد بررسی خون شناسی قرار گرفتند. به­این منظور خون­گیری در زمان­های قبل از تنش، 6، 24 و 72 ساعت پس از تنش انجام شد. در این بررسی افزودن عصاره گیاه آویشن در مدت پرورش، اثر معنی­داری بر شاخص­های رشد نداشت (05/0P>). در بررسی­های خون شناسی هماتوکریت بعد از تنش شوری افزایش معنی­داری در تیمارهای شاهد وتیمار 5%  نسبت به قبل از تنش شوری نشان داد (05/0P<). هماتوکریت خون در72 ساعت بعد ازتنش شوری در تیمار1 و 2% با شاهد اختلاف معنی­دار داشت(05/0P<). مقدار هموگلوبین 6 ساعت پس از تنش شوری، فقط در تیمارهای تغذیه شده با عصاره آویشن افزایش معنی­داری را نسبت به قبل از تنش شوری نشان ­داد (05/0P<). در میزان گلبول سفید و قرمز خون و نیز مقادیر اندیس­های خونی (MCV، MCH وMCHC) قبل و بعد تنش شوری بین تیمارها تفاوت معنی­داری مشاهده نشد(05/0P>). بر اساس نتایج بررسی حاضر افزودن عصاره آویشن در سطوح 5/0، 1 و 2 درصد جیره تاثیری در شاخص­های رشد و نیز فراسنجه­های خونی ماهی کپورمعمولی  در مواجهه با استرس شوری نداشت.

واژه‌های کلیدی: ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio)، عصاره‌ی آویشن، عملکرد رشد، فراسنجه های خونی، استرس شوری
متن کامل [PDF 817 kb]   (19 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۱۰/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۹/۲/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Reza gholi tabar, Jafari V, Mazandarani M. Effects of dietary Thyme (Thymus vulgaris) extract on the growth indices and some hematological parameters in Common carp (Cyprinus carpio) to salinity stress.. JAIR. 2020; 7 (4) :79-91
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-440-fa.html

رضاقلی تبار ، جعفری ولی اله، مازندرانی محمد. اثرات تغذیه‌ای عصاره‌ی هیدروالکلی آویشن (Thymus vulgaris) بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) در مواجهه با تنش شوری. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1398; 7 (4) :79-91

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-440-fa.html



دوره 7، شماره 4 - ( زمستان-98 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4111