[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 5، شماره 2 - ( 6-1396 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 96-79 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تغییرات بافت عضله و آنزیم های کبدی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1758 تغذیه شده با نانو ذرات اکسید آهن و روی
حسن صحرایی* ، سید علی اکبر هدایتی ، لیدا مریوانی ، خدایار رضایی
چکیده:   (4761 مشاهده)

امروزه فناوری نانو به سرعت در حال توسعه بوده و ممکن است اثرات قابل توجهی بر صنعت، جامعه و محیط زیست داشته باشد از این رو در مطالعه حاضر تغییرات بافت عضله و آنزیم های کبدی ماهی کپور معمولی (C. carpio) در مواجهه با نانو ذرات اکسید آهن و روی بررسی شد. برای این منظور ابتدا تعداد 420 قطعه ماهی کپور معمولی (با میانگین وزن اولیه 3/2±45 گرم) تهیه گردید، سپس ماهیان ضدعفونی و به مدت یک هفته با شرایط آزمایشگاهی سازش یافتند. پس از آن ماهیان به صورت تصادفی به هفت گروه تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و سایر گروه ها به ترتیب مقادیر 10، 50 و 100 میکرو گرم از نانو ذرات آهن و روی را در هر گرم غذا به مدت 60 روز دریافت کردند. بررسی های بافت شناسی نشان داد که نانو ذرات آهن و روی باعث ترمیم و رشد عضلانی بافت عضله در گروه های تغذیه شده با نانو ذرات نسبت به گروه شاهد می شوند که با افزایش غلظت و گذشت زمان نانو ذره آهن نسبت به نانو ذره روی تغییرات سریع تری در بافت ایجاد می کند. همچنین یافته های حاصل نشان داد که سطح سرمی آنزیم های کبدی در ماهیان تغذیه شده با نانو ذرات در مقایسه با ماهیان گروه شاهد تغییر می کند، به طوری که میزان فعالیت آنزیم های ALT و AST به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد افزایش پیدا کرد. از نتایج بیان شده می توان نتیجه گرفت که نانو ذرات آهن و روی در بهبود و ترمیم عضلات مفید واقع می شوند ولی باعث تغییراتی در سطح آنزیم های کبدی نیز می شوند که این مسئله خود نیازمند بررسی های بیشتر در این زمینه می باشد.

واژه‌های کلیدی: C. carpio، نانو ذرات آهن و روی، آنزیم های کبدی، بافت عضله
متن کامل [PDF 938 kb]   (1372 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/16 | پذیرش: 1395/8/6 | انتشار: 1396/6/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sahraei H, Hedayati S A A, Marivani L, Rezaei K. Investigating changes in Common Carp Cyprinus carpio Linnaeus, 1758 muscle and liver enzymes Fed with iron and zinc oxide nanoparticles. JAIR 2017; 5 (2) :79-96
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-407-fa.html

صحرایی حسن، هدایتی سید علی اکبر، مریوانی لیدا، رضایی خدایار. بررسی تغییرات بافت عضله و آنزیم های کبدی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1758 تغذیه شده با نانو ذرات اکسید آهن و روی. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1396; 5 (2) :79-96

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-407-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 2 - ( 6-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645