[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 4، شماره 2 - ( 6-1395 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 61-45 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر جیره‌ غذایی حاوی اسانس آویشن (.Thymus vulgaris L) بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و بیوشیمیایی سرم ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792
الهه عزیزی ، سکینه یگانه* ، فرید فیروزبخش ، خسرو جانی خلیلی
چکیده:   (4208 مشاهده)

در این تحقیق اثرات جیره های غذایی حاوی اسانس آویشن (T. vulgari) بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و سرمی ماهی قزل آلای رنگین کمان (O. mykiss) مورد پژوهش قرار گرفت. 156 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 0/44±69/38 گرم به طور تصادفی در چهار تیمار (هر تیمار با سه تکرار) با جیره های غذایی حاوی اسانس آویشن با مقادیر 0، 250، 500 و 750 میلی گرم اسانس در هر کیلوگرم جیره‌ غذایی به مدت 48 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره، میزان فاکتورهای رشد، فراسنجه های خونی و سرمی مورد سنجش قرار گرفت. سنجش پارامترهای رشد نشان داد که بین تیمارهای تحت اسانس آویشن و شاهد تفاوت معنی داری از لحاظ پارامترهای رشد شامل میانگین وزن نهایی، افزایش وزن، درصد افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و نرخ رشد ویژه وجود ندارد (p>0.05). میزان هموگلوبین، هماتوکریت و تعداد گلبول قرمز تیمارهای آویشن در مقایسه با شاهد اختلاف معنی داری نداشتند (p>0.05). تعداد گلبول سفید تمامی گروه های تیماری بیشتر از گروه شاهد بود. به طوری که بیشترین تعداد گلبول سفید در تیمارهای آویشن متعلق به تیمار حاوی 500 میلی گرم این اسانس مشاهده شد (p<0.05). بررسی فراسنجه های سرمی نشان داد که بیشترین میزان پروتئین کل در تیمار 500 میلی گرم آویشن به دست آمد (p>0.05). میزان لایزوزیم سرم تمامی تیمارهای تحت اسانس با گروه شاهد اختلاف معنی داری داشتند و بیشترین میزان لایزوزیم سرم در تیمار 750 میلی گرم آویشن مشاهده شد (p<0.05). بر اساس نتایج به نظر می رسد که استفاده از 500 و 750 میلی گرم اسانس آویشن در کیلوگرم جیره بتواند در ارتقای برخی از فراسنجه های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان مؤثر باشد.

واژه‌های کلیدی: O. mykiss، اسانس آویشن، عملکرد رشد، فراسنجه خونی و سرمی
متن کامل [PDF 222 kb]   (2114 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/21 | پذیرش: 1394/12/10 | انتشار: 1395/6/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizi E, Yeganeh S, Firouzbakhsh F, Janikhalili K. Effects of dietary Supplemental thyme essence (Thymus vulgaris L.) on growth, hematological and serum biochemical parameters of Rainbow trout Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792). JAIR 2016; 4 (2) :45-61
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-304-fa.html

عزیزی الهه، یگانه سکینه، فیروزبخش فرید، جانی خلیلی خسرو. اثر جیره‌ غذایی حاوی اسانس آویشن (.Thymus vulgaris L) بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و بیوشیمیایی سرم ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1395; 4 (2) :45-61

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-304-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 2 - ( 6-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645