[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 2، شماره 2 - ( 6-1393 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 78-65 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر استفاده از پودر پیاز (Allium cepa) در جیره بر رشد، ترکیب لاشه و برخی شاخص های خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758)
محمد برزگرخاندوزی ، مصطفی شریفی‌ثانی ، رضا اکرمی* ، حسین چیت‌ساز
چکیده:   (6908 مشاهده)

در این تحقیق، تاثیر پودر پیاز در جیره بر پارامترهای رشد، ترکیب لاشه و شاخص های خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان با میانگین وزنی 1/9±18 گرم به صورت تصادفی و با تراکم 20 عدد در هر مخزن توزیع شدند. پودر پیاز در سطوح مختلف صفر (شاهد)، 0/5، 1 و 2 درصد به جیره پایه حاوی 39% پروتئین خام و 18% چربی خام افزوده شد. ماهیان به صورت دستی و دو بار در روز به میزان 5-3% وزن بدن به مدت 45 روز تغذیه شدند. در پایان دوره تغذیه، از ورید ساقه دمی ماهیان با استفاده از سرنگ خونگیری و شاخص های هماتولوژی (گلبول قرمز، گلبول سفید، هموگلوبین، هماتوکریت) و شمارش افتراقی گلبولهای سفید (نوتروفیل، لنفوسیت و مونوسیت) ارزیابی شدند. بهترین عملکرد رشد و کارایی تغذیه در جیره حاوی 0/5 درصد پودر پیاز بدست آمد اگرچه تفاوت معنی داری در مقایسه با گروه شاهد مشاهده نگردید (P>0/05). از نظر بازماندگی و میزان پروتئین لاشه تفاوت معنی داری بین تیمارها در طول دوره پرورش مشاهده نشد (P>0/05). لاشه مشاهده نگردید. کمترین میزان خاکستر (P>0/05) و چربی لاشه (0/05>P) در تیمار 0/5% پودر پیاز در جیره بدست آمد. بهبود مشخصه های خونی در تیمار 0/5 درصد پودر پیاز مشاهده گردید اگرچه تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد (P>0/05). نتایج نشان می دهد افزودن پودر پیاز در سطح 0/5% در جیره ماهی کپور معمولی می تواند اثر مثبتی بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و بهبود شاخص های خونی داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: پودر پیاز، رشد، ترکیب لاشه، خون، کپور معمولی (Cyprinus carpio)
متن کامل [PDF 1002 kb]   (2305 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/7/1 | پذیرش: 1394/7/1 | انتشار: 1394/7/1
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegar Khandouzi M, Sharifi Sani M, Akrami R, Chitsaz H. Effects of dietary Allium cepa on growth, corpse composition and hematological parameters of Common carp (Cyprinus carpio Linneaus, 1758). JAIR 2014; 2 (2) :65-78
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-220-fa.html

برزگرخاندوزی محمد، شریفی‌ثانی مصطفی، اکرمی رضا، چیت‌ساز حسین. تاثیر استفاده از پودر پیاز (Allium cepa) در جیره بر رشد، ترکیب لاشه و برخی شاخص های خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1393; 2 (2) :65-78

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-220-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( 6-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645