Journal of Applied Ichthyological Research
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی
JAIR
Agriculture
http://jair.gonbad.ac.ir
1
admin
2423-6349
10
8
10.22034/jair
14
8888
13
fa
jalali
1394
3
1
gregorian
2015
6
1
3
1
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر پری بیوتیک آلفامیون و پروبیوتیک پروتکسین به صورت انفرادی و ترکیبی بر رشد بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio (Linnaeus, 1758
Investigating the effect of prebiotic alphamune and probiotic protexin in separation and/or in combinationon growth performance of juvenile common carp (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758)
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<p><strong>پژوهش حاضر به منظور بررسی عملکرد پری بیوتیک آلفامیون و پروبیوتیک پروتکسین به صورت انفرادی و ترکیبی بر رشد بچه ماهیان کپور معمولی (<em>Cyprinus carpio</em>) انجام شد. این آزمایش با استفاده از بچه ماهیان کپور با وزن متوسط 0/02±7/01 گرم و در یک دوره 60 روزه انجام گرفت. فاکتورهای مورد بررسی در این تحقیق دو ماده افزودنی آلفامیون در 3 سطح (0، 0/5 و 1) و پروتکسین دو سطح (0 و 0/75) گرم بر کیلوگرم غذا بودند. بر این اساس شش جیره غذایی ساخته شد. آزمایش ها در مخازن 40 لیتری با تراکم ذخیرهسازی 10 عدد ماهی انجام شد و برای هر تیمار 3 تکرار در نظر گرفته شد. غذادهی در سطح بین 3-5 درصد بیومس و 3 بار در روز انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن آلفامیون، پارامترهای رشد ماهی را مانند وزن نهایی، رشد و سرعت رشد ویژه تحت تأثیر قرار داد (P<0/05). ولی پارامترهای رشد یاد شده در ماهی کپور تحت تأثیر سطوح مختلف پروتکسین قرار نگرفت. علاوه بر اثر مجزای دو فاکتور پروتکسین و آلفامیون، اثر متقابلی بین این دو فاکتور بر پارامترهای رشد وجود دارد که نشان دهنده وابستگی اثر این دو فاکتور بر همدیگر و بر پارامترهای رشد میباشد (P<0/05). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزودن آلفامیون توانسته است باعث بهبود عملکرد رشد و تغذیه گردد، ولی پروتکسین اثری بر پارامترهای رشد نداشت. پری بیوتیک آلفامیون می تواند مکمل مناسبی برای جیره غذایی ماهی کپور معمولی در سطح 0/5 گرم بر کیلوگرم غذا باشد.</strong></p>
<p><strong>The present studywas conducted to evaluate the effect of different levels of dietary alphamune and protexin alone and/or in combination on growth performance of juvenile common carp (<em>Cyprinus carpio</em>). This experiment was conducted using juvenile common carps with initial average weight of 7.01±0.02 g during 60 days. The investigated were protexin (0 and 0.75 g/kg) and alphamune (0, 0.5 and 1 g/kg) based on which six experimental diets were formulated. Each experimental diet was randomly assigned to triplicate 40-L tanks with stocking density of 10 each. Fish were fed by hand three times day at 3-5% biomass during the experiment. Results showed that inclusion of dietary alphamune significantly affected growth related parameters, such as final weight, growth and specific growth rate (p<0.05) of common carp, but the aforementioned parameterswere not affected by the inclusion of ptotexin. In addition to the separate effect ofalphamune and protexin, an interaction effect was observed between these two which indicated their dependency on each other and growth parameters. In conclusion, this study revealed that adding dietary alphamune can improve growth parameter and nutrient efficiency; however, protexin did not change growth parameters. Also, supplementation of alpamune at a level of 0.5 g/kg can be suitable for feeding common carp to support fish growth and health</strong></p>
C. carpio, آلفامیون, پروتکسین, اثر ترکیبی, کپور معمولی
C. cario, Protexin, Alphamune, Combined effect
93
104
http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-133-69&slc_lang=fa&sid=1
Amin
Mahmuodian
امین
محمودیان
10031947532846001662
10031947532846001662
Yes
Abdolsamad
Keramat Amirkolaei
عبدالصمد
کرامت امیرکلایی
10031947532846001663
10031947532846001663
No
Reza
Akrami
رضا
اکرمی
10031947532846001664
10031947532846001664
No
Arsalan
Bahalkeh
ارسلان
بهلکه
10031947532846001665
10031947532846001665
No