از آنجایی که پرورش آبزیان ارتباط مستقیمی با غذای انسان و منابع آب دارد، برای تحقق آبزی پروری پایدار نیازمند استفاده از تکنیکهای جدید میباشیم. افزایش تراکم و بهبود جیره غذایی ماهیهای پرورشی از جمله این راهکارهاست. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر کوآنزیم کیو 10 (CoQ10) در جیره غذایی بر رشد، ترکیب لاشه و تنش آمونیاک انجام شد. به این منظور، به مدت 2 ماه بچه ماهیهای قزلآلای رنگینکمان با سطوح صفر، 1/0، 5/0 و 1 درصد CoQ10تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش، سطح شاخصهای رشد و خونشناسی محاسبه شدند و ترکیب لاشهها بررسی شد. در پایان، القای تنش آمونیاک 6/0 میلیگرم بر لیتر صورت گرفت. نتایج نشان داد که افزودن 1 درصد CoQ10به جیره غذایی در زمان قبل از تنش منجر به افزایش رشد، کاهش چربی لاشه و افزایش تعداد گلبولهای سفید خون میشود (05/0>p) و در زمان بعد از تنش آمونیاک با ایجاد مقاومت در بچه ماهیها، از میزان تلفات به طور معناداری کاسته میشود (05/0>p). به طور کلی میتوان گفت CoQ10قابلیت استفاده در آبزی پروری به جهت افزایش رشد و توانایی تحمل شرایط استرسزا به خصوص تنش ناشی از افزایش آمونیاک را دارا میباشد و میتواند در زمان پرورش متراکم و فوق متراکم برای رشد بهتر و افزایش تحمل نسبت به تنشهای استرس زا مانند افزایش سطح آمونیاک در مزارع پرورشی مورد استفاده قرار گیرد و با جلوگیری از آسیب به گلبولهای خونی و حفظ فرآیند اکسیژن رسانی درصد تلفات را به صورت معناداری کاهش دهد.