مطالعه حاضر به منظور بررسی تأثیر آنزیم های تولید شده به وسیله پنج گونه باسیلوس پروبیوتیکی بر شاخص های رشد و تغذیه ای در لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (O. mykiss) با وزن اولیه (0/197±0/538 گرم) بعد از 60 روز مطالعه انجام شد. سوسپانسیون حاوی آنزیم های تولید شده توسط باسیلوس های پروبیوتیکی حاصل از کشت باسیلوس ها در محیط کشت مایع با غلظت های باسیلوسی 106 × 1، 107 × 1 و 108 × 1 واحد کلنی در 100 گرم محیط کشت به ترتیب به جیره های لاروهای ماهی قزل آلای رنگین کمان افزوده شد. نتایج بدست آمده از زیست سنجی لاروها در انتهای دوره مطالعه نشان داد که استفاده از سوسپانسیون آنزیمی با بیشترین غلظت میکروبی (108 × 1 واحد کلنی در 100 گرم) در تیمار سوم (3/77±20/02 گرم) باعث افزایش معنی دار رشد گردیده است. همچنین در مورد سایر شاخص های رشد از جمله نرخ رشد ویژه و میانگین رشد روزانه نتایج معنی داری مشاهده شد. استفاده از سوسپانسیون آنزیمی در هر سه تیمار آزمایشی موجب کاهش معنی دار ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با تیمار شاهد شد. نتایج مربوط به شاخص های تغذیه ای نیز نشان دهنده افزایش کارآیی پروتئین، چربی، انرژی و فیبر در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با تیمار شاهد بود. همچنین پروتئین و چربی ابقاء شده در تیمارهای آزمایشی افزایش معنی داری داشت. استفاده از سوسپانسیون آنزیمی در این مطالعه باعث بهبود عملکرد رشد، افزایش بقاء و بهره وری غذایی در لاروها شد.
Paricheh N, Jafaryan H, Harsij M, Ahmadi A. The effect of different levels of Bacillus probiotic extracellular enzymes on growth, nutrition and survival parameters of Rainbow trout Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792) larvae . JAIR 2015; 3 (2) :47-58 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-43-fa.html
پریچه نفیسه، جعفریان حجت اله، هرسیج محمد، احمدی علیرضا. تأثیر سطوح مختلف آنزیم های خارج سلولی باسیلوس های پروبیوتیکی بر شاخص های رشد، تغذیه و بازماندگی در لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1394; 3 (2) :47-58