:: دوره 3، شماره 4 - ( 12-1394 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 88-75 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیرترکیب ال-کارنیتین (L-Carnitine) و بتائین (Betaine) جیره با منابع روغنی مختلف، بر فراسنجه های رشد، فعالیت آنزیم های گوارشی و مقاومت در برابر استرس های محیطی در بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792
ریحانه حیدری ، سعید مشکینی* ، ابراهیم حسین نجدگرامی
چکیده:   (5548 مشاهده)

بتائین (Betaine) و الل کارنیتین (L-Carnitine) به عنوان دو مکمل مهم غذایی در صنعت آبزی پروری مورد استفاده قرار می گیرند. به منظور بررسی اثرات متقابل این دو ماده و نوع روغن جیره بر شاخص های رشد، فعالیت آنزیم های گوارشی و مقاومت در برابر استرس های محیطی، طرحی با چهار تیمار (1- جیره حاوی روغن ماهی، 2- روغن ماهی + بتائینو ال کارنیتین، 3- روغن ذرت، 4- روغن ذرت + بتائینو ال کارنیتین) با سه تکرار به مدت دو ماه روی 420 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (O. mykiss) با وزن اولیه (0/1± 9/9) طراحی و اجرا شد. میزان بتائین و الل کارنیتین مصرفی به ترتیب 500 و 1000 میلی گرم بودند. داده های نهایی طرح بر اساس آنالیز واریانس دوطرفه تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که هر یک از متغیرهای آزمایش (مکمل‌ها و روغن) به صورت مجزا تأثیر معنی دار بر افزایش وزن بچه ماهیان نداشتند در حالی که تأثیرات متقابل آنها برافزایش وزن معنی دار بوده است (0/05 >p). همچنین نتایج نشان داد که استفاده از بتائین و ال کارنیتین به صورت مستقل بر فعالیت آنزیم های گوارشی تأثیر معنی دار نداشته (0/05 >p) و بلعکس تأثیرات متقابل این مکمل ها با نوع روغن مصرفی در جیره، بر فعالیت آمیلاز و آلکالین فسفاتاز معنی دار بوده است (0/05 >p). استفاده از جیره های غذایی مورد بررسی تأثیر معنی دار بر مقاومت بچه ماهیان در برابر استرس اکسیژن و شوری نداشته است اگرچه بتائین و ال کارنیتین به صورت مستقل و همچنین توأم با روغن جیره به طور معنی داری میزان مقاومت بچه ماهیان را در برابر استرس حرارتی افزایش داد

واژه‌های کلیدی: O. mykiss، الل کارنیتین، بتائین، آنزیم های گوارشی، استرس های محیطی
متن کامل [PDF 186 kb]   (1607 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/26 | پذیرش: 1395/8/21 | انتشار: 1395/8/21


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 4 - ( 12-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها