[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاییز-99 1399 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 73-82 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سطوح مختلف نانو ذرات اکسید منیزیم بر رشد، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و فاکتورهای ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با سم گلایفوزیت (Glyphosate)
شیرین افسر دیر، حدیثه کشیری، حسین آدینه*، سهراب بوذر پور، سید علی اکبر هدایتی
چکیده:   (241 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی تأثیر دوزهای مختلف نانوذرات اکسید منیزیم (نانو منیزیم) بر عملکرد رشد و تغذیه، آنزیم­های گوارشی، برخی پارامترهای ایمنی غیر اختصاصی در کپور معمولی انگشت­قد (Cyprinus carpio) بود. نانومنیزیم به­میزان 0 (شاهد) ، 25 ، 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم جیره پایه اضافه شد. چهار گروه از ماهیان با میانگین وزن 41/0± 9/12 گرم به­مدت 60 روز با با تراکم ... در آکواریوم با حجم آبگیری ... با جیره­های آزمایشی تغذیه شدند. در انتهای دوره تیمار، نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با 25 میلی­گرم نانومنیزیم بر کیلوگرم غذا افزایش معنی­داری در وزن نهایی و افزایش وزن، میانگین رشد روزانه و نرخ رشد ویژه داشتند (05/0p<). ضریب تبدیل غذایی در ماهیان تغذیه شده با 25 میلی­گرم نانومنیزیم در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنی­داری کاهش یافت (05/0p<). فعالیت آنزیم­ گوارشی (آمیلاز، لیپاز و پروتئاز) روده بطور معنی­داری تحت تاثیر سطوح نانوذرات اکسید منیزیم رژیم غذایی قرار گرفتند. پایان دوره آزمایش، ماهیان به­مدت 14 روز تحت استرس مزمن علف­کش گلایفوزیت قرار گرفتند. قبل و بعد از استرس، بیشترین فعالیت لیزوزیم و کمترین میزان هورمون کورتیزول در رژیم 25 میلی­گرم نانومنیزیم در کیلوگرم غذا بدست آمد. آنزیم­های کبدی (قبل و بعد از استرس) بطور معنی­داری در تیمار شاهد در مقایسه با دیگر تیمارهای آزمایشی افزایش یافت (05/0p<). بر اساس نتایج مطالعه حاضر، افزودن 25 میلی­گرم نانواکسید منیزیم در کیلوگرم غذا باعث بهبود رشد، ترشح آنزیم گوارشی و ایمنی غیراختصاصی ماهی کپور معمولی و خنثی نمودن اثرات نامطلوب سم گلایفوزیت شود.
واژه‌های کلیدی: ماهی کپور معمولی، نانوذرات اکسید منیزیم، عملکرد ماهی، گلایفوزیت، فاکتورهای خونی
متن کامل [PDF 1072 kb]   (132 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/10/6 | پذیرش: 1398/11/10 | انتشار: 1399/11/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afsar Dir S, Kashiri H, Adineh H, Boozarpour S, Hedayati S A. Effect of different levels of dietary magnesium nanoparticles on growth, digestive enzymes activity and immune factors of common carp (Cyprinus carpio) under glyphosate exposure. JAIR. 2021; 8 (3) :73-82
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-683-fa.html

افسر دیر شیرین، کشیری حدیثه، آدینه حسین، بوذر پور سهراب، هدایتی سید علی اکبر. تاثیر سطوح مختلف نانو ذرات اکسید منیزیم بر رشد، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و فاکتورهای ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با سم گلایفوزیت (Glyphosate). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1399; 8 (3) :73-82

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-683-fa.html



دوره 8، شماره 3 - ( پاییز-99 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4294