[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ ) ::
جلد ۱۲ شماره ۲ صفحات ۷۰-۶۱ برگشت به فهرست نسخه ها
اثر جایگزینی نسبی کنجاله سویا با کنجاله پنبه دانه و افزودن اسیدهای آلی به جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، تثبیت فسفر و نیتروژن در عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان انگشت قد
سید مرتضی حسینی* ، حبیب اله کشیری ، عباسعلی آقایی مقدم ، بهروز قره وی
چکیده:   (۶۰۵ مشاهده)
هدف از اجرای این پروژه بررسی اثر افزودن کنجاله پنبه دانه و مخلوط اسیدهای آلی به جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، توجیه اقتصادی و تثبیت نیتروژن و فسفر در ماهی قزل آلای رنگین کمان بود. به این منظور ۶ تیمار متشکل از ۶ جیره غذایی با 3 تکرار در قالب یک طرح فاکتوریل ۳ ×۲ در نظر گرفته شد که در آن دو سطح کنجاله پنبه دانه شامل صفر و 15 درصد و 3 سطح مخلوط اسید آلی (مخلوط اسید لاکتیک، اسید سیتریک و سوربات پتاسیم به نسبت مساوی) صفر 5/0 و ۱ درصد به جیره غذایی اضافه شد. ماهی قزل آلای رنگین کمان به تعداد 270 قطعه و با میانگین وزنی 35/0 ± 0/14 گرم در ۱۸ آکواریوم حاوی ۴۰ لیتر آب و با تراکم ۱۵ ماهی در هر آکواریوم ذخیره سازی شد. جیره­های غذایی فوق به مدت ۸ هفته و روزانه ۳ تا ۴ درصد بیومس در اختیار ماهی­ها قرار گرفتند. آکواریوم‌ها مجهز به سیستم نیمه مداربسته شامل هواده، فیلتر فیزیکی، فیلتر زیستی و فیلتر UV بودند و روزانه ۳۰ درصد تعویض آب در خلال دوره آزمایش انجام شد. پس از پایان دوره آزمایش نمونه برداری از عضله ماهی انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن کنجاله پنبه دانه به جیره غذایی اثر معنی‌داری بر وزن نهایی، تولید ماهی در واحد حجم آب و هزینه تمام شده خوراک نداشت اما باعث کاهش معنی‌دار نرخ رشد و افزایش ضریب تبدیل غذایی شد. همچنین افزودن اسیدهای آلی به جیره غذایی اثر معنی‌داری بر شاخص‌های رشد نداشت. افزودن کنجاله پنبه دانه به جیره غذایی اثر معنی‌داری بر مقدار فسفر و نیتروژن عضله ماهی نداشت؛ ولی افزودن اسیدهای آلی به جیره غذایی باعث افزایش معنی‌دار فسفر عضله ماهی شد. در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که کنجاله پنبه دانه می تواند به میزان 15 درصد در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان استفاده شود. این مقدار کنجاله پنبه دانه اگرچه باعث کاهش معنی­دار رشد و افزایش معنی­دار ضریب تبدیل غذایی می­شود، ولی از نظر اقتصادی اثر معنی­داری بر تولید ماهی قزل آلا ندارد. همچنین، افزودن اسیدهای آلی در سطح 5/0 تا 1 درصد به جیره غذایی ماهی قزل آلا اگرچه اثر مثبتی بر رشد، کارایی و قیمت تمام شده خوراک ندارد، ولی باعث افزایش فسفر عضله ماهی می­شود.

 
واژه‌های کلیدی: جیره غذایی، کنجاله پنبه دانه، بازده اقتصادی، قزل آلای رنگین کمان
متن کامل [PDF 741 kb]   (۸۲ دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/6/1 | پذیرش: 1403/6/24 | انتشار: 1403/7/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini S M, Kashiri H, Aghaeimoghddam A, Gharavi B. The effect of partial replacement of soybean meal with cottonseed meal and addition of organic acids to the diet on growth indicators, phosphorus and nitrogen retention in rainbow trout muscle. JAIR 2024; 12 (2) :61-70
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-901-fa.html

حسینی سید مرتضی، کشیری حبیب اله، آقایی مقدم عباسعلی، قره وی بهروز. اثر جایگزینی نسبی کنجاله سویا با کنجاله پنبه دانه و افزودن اسیدهای آلی به جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، تثبیت فسفر و نیتروژن در عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان انگشت قد. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. ۱۴۰۳; ۱۲ (۲) :۶۱-۷۰

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-۱-۹۰۱-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692