Journal of Applied Ichthyological Research
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی
JAIR
Agriculture
http://jair.gonbad.ac.ir
1
admin
2423-6349
10
8
10.22034/jair
14
8888
13
fa
jalali
1398
10
1
gregorian
2020
1
1
7
4
online
1
fulltext
fa
اثرات تغذیهای عصارهی هیدروالکلی آویشن (Thymus vulgaris) بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) در مواجهه با تنش شوری
Effects of dietary Thyme (Thymus vulgaris) extract on the growth indices and some hematological parameters in Common carp (Cyprinus carpio) to salinity stress.
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<p dir="RTL"> به منظور بررسی اثرات عصاره آویشن در کپور معمولی، تعداد 180ماهی با میانگین وزنی (063/0±84/10) گرم به چهار تیمار و با 3 تکرار و 15 قطعه ماهی در هر تکرار به­طور تصادفی تقسیم شده و با جیره­های حاوی صفر، 5/0، 1، و 2 درصد عصاره گیاه ­آویشن به مدت 70 روز تغذیه شدند. در پایان دوره 30 قطعه ماهی از هر تیمار به مدت 12 ساعت تحت تنش شوری<span dir="LTR">ppt </span> 13 قرار گرفته و مورد بررسی خون شناسی قرار گرفتند. به­این منظور خون­گیری در زمان­های قبل از تنش، 6، 24 و 72 ساعت پس از تنش انجام شد. در این بررسی افزودن عصاره گیاه آویشن در مدت پرورش، اثر معنی­داری بر شاخص­های رشد نداشت (05/0<span dir="LTR">P></span>). در بررسی­های خون شناسی هماتوکریت بعد از تنش شوری افزایش معنی­داری در تیمارهای شاهد وتیمار 5% نسبت به قبل از تنش شوری نشان داد (05/0<span dir="LTR">P</span><span dir="LTR"><</span>). هماتوکریت خون در72 ساعت بعد ازتنش شوری در تیمار1 و 2% با شاهد اختلاف معنی­دار داشت(05/0<span dir="LTR">P</span><span dir="LTR"><</span>). مقدار هموگلوبین 6 ساعت پس از تنش شوری، فقط در تیمارهای تغذیه شده با عصاره آویشن افزایش معنی­داری را نسبت به قبل از تنش شوری نشان ­داد (05/0<span dir="LTR">P<</span>). در میزان گلبول سفید و قرمز خون و نیز مقادیر اندیس­های خونی (<span dir="LTR">MCV</span>، <span dir="LTR">MCH</span> و<span dir="LTR">MCHC</span>) قبل و بعد تنش شوری بین تیمارها تفاوت معنی­داری مشاهده نشد(05/0<span dir="LTR">P></span>). بر اساس نتایج بررسی حاضر افزودن عصاره آویشن در سطوح 5/0، 1 و 2 درصد جیره تاثیری در شاخص­های رشد و نیز فراسنجه­های خونی ماهی کپورمعمولی در مواجهه با استرس شوری نداشت.</p>
<p>In order to survey on effects of dietary Thyme (<em>Thymus vulgaris</em>) extract on common carp 180 Fish with average weight of 10.84±0.063 were divided into four groups with three replicates (each replicate with 15 fihs), and fed with different levels of dietary Thyme extract including 0, 0.5, 1 and 2 % for 70 days. At the end of rearing period 30 fish from each group were exposed to 13 ppt sea salt for 12 hours and were studied for hematological parameters. In this regard, sampling were done in times of before salinity stress and 6, 24, 72 hours post salinity stress from caudal peduncles. In this study supplementary thyme extract in food has no effects on growth performance after rearing period (P>0.05). in hematological study, after salinity stress hematocrit levels in treatments 0.5 % was increased compared to control group (p<0.05). And so hematocrit value in fish of treatments 1% and 2% groups were calculated significantly higher compare with control, 72 h post salinity stress (p<0.05). Hemoglobin levels just in the treatment groups were significantly increased after salinity stress (p<0.05).The white blood cells (WBC) and red blood cell (<st1:stockticker w:st="on">RBC)counts and so hematological indices</st1:stockticker> (MCV, <st1:stockticker w:st="on">MCH</st1:stockticker>, MCHC value) had no significant difference among all studied fish (P>0.05). Totally in this study supplementary 0.5, 1 and 2 % dietary thyme extract has no effect on growth performances and hematological parameters in common carp in salinity stress situation. </p>
ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) , عصارهی آویشن, عملکرد رشد, فراسنجه های خونی, استرس شوری
Common carp (Cyprinus carpio), Thyme extract, hematological parameters, Growth, salinity strss
79
91
http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-360-1&slc_lang=fa&sid=1
Reza gholi tabar
رضاقلی تبار
z_rgt@yahoo.com
10031947532846005898
10031947532846005898
No
کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
Valiollah
Jafari
ولی اله
جعفری
vjafari110@yahoo.com
10031947532846005899
10031947532846005899
Yes
کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
Mohammad
Mazandarani
محمد
مازندرانی
mazandarani57@gmail.com
10031947532846005900
10031947532846005900
No
کشاورزی و منابع طبیعی گرگان