Journal of Applied Ichthyological Research
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی
JAIR
Agriculture
http://jair.gonbad.ac.ir
1
admin
2423-6349
10
8
10.22034/jair
14
8888
13
fa
jalali
1395
9
1
gregorian
2016
12
1
4
3
online
1
fulltext
en
تأثیر پلیمر طبیعی پلی بتاهیدروکسی بوتیرات (Poly-β-hydroxybutyrate) و باکتری های تجزیه کننده آن بر متابولیسم چربی و pH دستگاه گوارش در بچه ماهیان تاسماهی سیبری Acipenser baerii Brandt, 1869
Effects of natural polymer (Poly-β-hydroxybutyrate) and its degrading bacteria on lipid metabolism and digestive tract pH in Siberian Sturgeon Acipenser baerii Brandt, 1869 fingerlings
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<p>پلی به تا هیدروکسی بوتیرات (PHB) یک پلی مر طبیعی می باشد که در شرایط استرس زای محیطی در باکتری ها تولید می شود و تجزیه آن در دستگاه گوارش آبزیان باعث تولید اسیدچرب کوتاه زنجیره بتاهیدروکسی بوتیریک اسید می شود. تعداد 592 بچه ماهی تاسماهی سیبری (<em>A. baerii</em>) با وزن اولیه 0/9±11/1 گرم، برای بررسی تأثیر پلی بتاهیدروکسی بوتیرات و باکتری های تجزیه کننده آن بر متابولیسم چربی و pH دستگاه گوارش، به مدت 60 روز با چهار تیمار جیره پایه، جیره پایه حاوی دو گونه باکتری (<em>Acidovorax spp</em>. G3DM-41 and BSB421) تجزیه کننده PHB هر کدام با تراکم 10<sup>7</sup>CFU/g feed، دو درصد PHB، باکتری های تجزیه کننده + دو درصد PHB) تغذیه شدند. در انتهای دوره پرورش نتایج نشان داد که استفاده از تیمارهای غذایی بر متابولیسم چربی در کبد و ماهیچه به ماهیان تأثیر گذاشته است. براساس این نتایج تأثیر معنی دار بر میزان اسیدهای چرب اشباع، تک غیر اشباع، اسید لینولئیک و میزان کل امگا 6 ماهیچه در بین تیمارها دیده نشد. پایین ترین مقادیر اسیدهای چرب اسید لینولنیک، DHA, EPA و میزان کل امگا 3 در ماهیچه در تیمار چهارم دیده شد که با 3 تیمار اول دارای اختلاف معنی دار بود. همچنین استفاده از تیمارهای غذایی تنها بر میزان کل اسیدهای چرب امگا 6 در کبد تأثیر گذار بود که به ترتیب بالاترین و پایین ترین مقادیر آن، به ترتیب در تیمار چهارم و سوم دیده شد که با یکدیگر دارای اختلاف معنی دار بودند. pH دستگاه گوارش در انتهای دوره اندازه گیری شد و پایین ترین میزان آن در 3 منطقه (ابتدای و انتهای روده کوچک، روده بزرگ) در بچه ماهیانی دیده شد که از تیمار سوم تغذیه کرده بودند که با سایر تیمارها دارای اختلاف معنی دار بود. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از PHB و باکتری های تجزیه کننده آن بر متابولیسم چربی و همچنین PH دستگاه گوارش در بچه ماهیان تاس ماهی سیبری تأثیرگذار است که می توان از این مسئله برای بهبود کیفیت گوشت بچه ماهیان و شاخص سلامت روده از آن استفاده کرد. </p>
<p>Five hundred and ninety two Siberian sturgeon (<em>A. baerii</em>) fingerlings (average weight, 11.1±0.9 g) were randomly distributed in 16 tanks (150 L) at a density of 35 fish per tank and fed different treatments (Control, degrading bacteria, 2% PHB, degrading bacteria + 2%PHB) for 60 days. At the end of the experiment, the results indicated that the fish fed PHB or bacteria treatments had low midgut pH and the lowest pH was observed in PHB treatment. Also PHB significantly decreased hindgut pH then the others and the lowest hindgut pH was seen in PHB treatment (p<0.05). Dietary treatments affected on the lipid metabolism in fish muscle and liver and no significant difference was observed in case of saturated, monoenoeic and total omega 6 fatty acids in fish muscle whereas the fish fed PHB with bacteria showed low linolenic acid, EPA, DHA and total omega 3 then the others. The results in this experiment show that PHB have beneficial effects on digestive tract pH while do not change muscle omega 3 fatty acids and can be candidate as new product in aquaculture.</p>
A. baerii, پلی مر, پلی به تا هیدروکسی بوتیرات, متابولیسم چربی, پریبیوتیک
A. baerii, Polymer, Poly-β-hydroxybutyrate, Lipid metabolism, Prebiotic
81
92
http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-70-3&slc_lang=en&sid=1
Ebrahim
Najdegerami
ابراهیم
حسین نجدگرامی
e.gerami55@gmail.com
10031947532846002682
10031947532846002682
Yes
Peter
Bossier
پیتر
بوسیر
geramy99@yahoo.com
10031947532846002683
10031947532846002683
No