Journal of Applied Ichthyological Research
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی
JAIR
Agriculture
http://jair.gonbad.ac.ir
1
admin
2423-6349
10
8
10.22034/jair
14
8888
13
fa
jalali
1396
9
1
gregorian
2017
12
1
5
3
online
1
fulltext
fa
تاثیر مکمل غذایی اسپیرولینا (Spirulia Platensis) بر آسیب اکسیداتیو بافتی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1785 در مواجهه با سیانید
Effect of dietary supplementation of Spirulina (Spirulia platensis) on cyanide-induced oxidative damage of Common Carp Cyprinus carpio Linnaeus, 1758
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
آسیب اکسیداتیو ناشی از سیانید می تواند در ایجاد ضایعات بافتی ناشی از مواجهه با دز تحت کشنده سیانید دخیل باشد. در تحقیق حاضر برخی شاخص های وضعیت اکسیداتیو به دنبال مواجهه تجربی با سیانید در بافت های کبد، کلیه، ﺁبشش و مغز ماهی کپور معمولی (<em>C. carpio</em>) مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین اثرات احتمالی مفید جلبک اسپیرولینا در بهبود وضعیت اکسیداتیو و جلوگیری از تغییرات ایجاد شده بررسی گردید. ۹۰ قطعه ماهی کپور معمولی (با وزن تقریبی 60 گرم) به سه گروه 30 تایی تقسیم شدند. گروه 1 به عنوان کنترل در نظر گرفته شد. گروه 2 تحت تأثیر دوزmg/L 0/4 پتاسیم سیانید قرار گرفت و جیره فاقد اسپیرولینا دریافت نمود. گروه 3 طی دوره مواجهه با سیانید پتاسیم (mg/L 0/4)، با غذای حاوی اسپیرولینا پلاتنسیس (10% در جیره) برای مدت 30 روز تغذیه شد. نتایج این تحقیق نشان دهنده افزایش معنی دار میزان مالون دی آلدهید در بافت کبد، کلیه و مغز کپور معمولی به دنبال مواجهه با سیانید بود. علاوه براین مسمومیت با سیانید باعث افزایش گروه های کربونیل پروتئین ها در بافت کبد و کلیه شد، اگرچه این افزایش فقط در کلیه معنی دار بود. مصرف اسپیرولینا در گروه 3 به طور مؤثری سطوح مالون دی آلدهید را در کبد، کلیه و مغز کاهش داد و همچنین موجب کاهش گروه های کربونیل پروتئین ها در بافت کلیه شد طوری که میزان این پارامترها اختلاف معنی داری با گروه کنترل نداشتند. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که اسپیرولینا تا حدودی اثر کاهنده بر آسیب اکسیداتیو ناشی از سیانید در بافت های ماهی کپور دارد. براساس نتایج حاضر می توان پیشنهاد نمود که اسپیرولینا می تواند اثرات پیشگیری کننده در موارد مسمومیت با سیانید در ماهی کپور داشته باشد و مصرف مکمل خوراکی آن بخصوص در ماهیانی که در محیط های آبی آلوده زندگی می کنند می تواند اثرات مفیدی داشته باشد.<p dir="RTL"></p>
Cyanide-induced oxidative damage may be involved in tissue lesions caused by sub-lethal cyanide poisoning. In the present study, some biomarkers of oxidative status were evaluated in liver, kidney, gill, and brain of Common Carp affected by cyanide poisoning. Moreover, possible beneficial effects of Spirulina were investigated for improvement of oxidative status and prevention of further changes. A total of 90 fish (approximately 60g) were divided into three groups, with 30 fish in each group. Group 1 served as the control. Group 2 were exposed to 0.4 mg/L potassium cyanide and received the diet without Spirulina. Fish in group 3 were fed with Spirulina (10% in the diet) in KCN (0.4 mg/L) polluted water during 30 days. The findings of the present work showed that a significant increase was observed in malondialdehyde concentrations in liver, kidney and brain of common carp following cyanide exposure. In addition, cyanide poisoning caused increment of protein carbonyls in both liver and kidney, although this increase was only significant in kidney. Supplementation of Spiulina in group 3 showed that the levels of malondialdehyde in liver, kidney, and brain effectively decreased and also it caused decrease in renal protein carbonyls to the levels that were not significantly different from control group. The findings of the present study showed that Spirulina has ameliorating effect on the KCN-induced oxidative damage in tissues of carp. Based on the present results, it can be suggested that Spirulina might have preventive effects on cyanide poisoning in carp and its dietary supplementation may have beneficial effects especially for fish species inhabiting in polluted aquatic environments.<p></p>
C. carpio, سیانیدپتاسیم, اسپیرولینا, مالون دی آلدهید, گروه های کربونیل پروتئین
C. carpio, Potassium cyanide, Spirulina, Malondialdehyde, Protein carbonyl groups.
103
114
http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-250-1&slc_lang=fa&sid=1
Mehrzad
Mehrabian Fard
مهرزاد
مهرابیان
mezigol67@yahoo.com
10031947532846003693
10031947532846003693
No
Hasan
Baghshani
حسن
باغشنی
baghishani@um.ac.ir
10031947532846003694
10031947532846003694
Yes
Davar
Shahsavani
داور
شاهسونی
shahsavani2002@yahoo.com
10031947532846003695
10031947532846003695
No
Hosna
Gholipour
حسنی
قلی پور کنعانی
carfoon79@yahoo.com
10031947532846003696
10031947532846003696
No