Journal of Applied Ichthyological Research
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی
JAIR
Agriculture
http://jair.gonbad.ac.ir
1
admin
2423-6349
10
8
10.22034/jair
14
8888
13
fa
jalali
1393
6
1
gregorian
2014
9
1
2
2
online
1
fulltext
fa
تاثیر استفاده از پودر پیاز (Allium cepa) در جیره بر رشد، ترکیب لاشه و برخی شاخص های خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758)
Effects of dietary Allium cepa on growth, corpse composition and hematological parameters of Common carp (Cyprinus carpio Linneaus, 1758)
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<p><strong>در این تحقیق، تاثیر پودر پیاز در جیره بر پارامترهای رشد، ترکیب لاشه و شاخص های خونی ماهی کپور معمولی (<em>Cyprinus carpio</em>) مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان با میانگین وزنی 1/9±18 گرم به صورت تصادفی و با تراکم 20 عدد در هر مخزن توزیع شدند. پودر پیاز در سطوح مختلف صفر (شاهد)، 0/5، 1 و 2 درصد به جیره پایه حاوی 39% پروتئین خام و 18% چربی خام افزوده شد. ماهیان به صورت دستی و دو بار در روز به میزان 5-3% وزن بدن به مدت 45 روز تغذیه شدند. در پایان دوره تغذیه، از ورید ساقه دمی ماهیان با استفاده از سرنگ خونگیری و شاخص های هماتولوژی (گلبول قرمز، گلبول سفید، هموگلوبین، هماتوکریت) و شمارش افتراقی گلبولهای سفید (نوتروفیل، لنفوسیت و مونوسیت) ارزیابی شدند. بهترین عملکرد رشد و کارایی تغذیه در جیره حاوی 0/5 درصد پودر پیاز بدست آمد اگرچه تفاوت معنی داری در مقایسه با گروه شاهد مشاهده نگردید (P>0/05). از نظر بازماندگی و میزان پروتئین لاشه تفاوت معنی داری بین تیمارها در طول دوره پرورش مشاهده نشد (P>0/05). لاشه مشاهده نگردید. کمترین میزان خاکستر (P>0/05) و چربی لاشه (0/05>P) در تیمار 0/5% پودر پیاز در جیره بدست آمد. بهبود مشخصه های خونی در تیمار 0/5 درصد پودر پیاز مشاهده گردید اگرچه تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد (P>0/05). نتایج نشان می دهد افزودن پودر پیاز در سطح 0/5% در جیره ماهی کپور معمولی می تواند اثر مثبتی بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و بهبود شاخص های خونی داشته باشد.</strong></p>
<p>This study investigated the onion powder supplement in the diet of the Common carp (Cyprinus carpio) on growth, corpse composition and hematological parameters. Twenty fish, averaging 18±1.9 g., were randomly stocked into tanks. Onion powder was added to the basic diet of 39% crude protein and 18% crude lipid at the concentrations of 0, 0.5, 1 and 2%, as four experimental diets. Respectively by hand at a rate of 3-5% of body weight twice daily for 45 days. Blood samples were collected from caudal vein of apparently healthy fish at the end of trial using syringe and hematological indices (WBC, RBC, Hb, PCV, Neurophyl, Monocyte and Lymphocyte) were determined. The optimal growth performance and feed efficiency was observed in fish which were fed the 0.5% onion powder diet despite of no significant difference with the control group (P>0.05). There were no significant differences in survival rate among all groups (P>0.05). Also, no significant differences was observed in crude protein of corpse (P>0.05), while total lipids and ash decreased significantly at the concentrations of 0.5% onion powder (P<0.05). No significant difference in hematological parameters between treatments were found (P>0.05), although the fish fed the 0.5% onion powder diet showed an enhancement of blood variables compared to the other groups. In conclusion, it can be suggested that dietary inclusion of 0.5% onion powder was effective at improving growth, feed efficiency, body composition and hematological parameters of common carp.</p>
پودر پیاز, رشد, ترکیب لاشه, خون, کپور معمولی (Cyprinus carpio)
Onion powder, Growth, Corpse composition, Hematological parameters, Common carp (Cyprinus carpio)
65
78
http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-133-50&slc_lang=fa&sid=1
Mohammad
Barzegar Khandouzi
محمد
برزگرخاندوزی
10031947532846001542
10031947532846001542
No
Mostafa
Sharifi Sani
مصطفی
شریفیثانی
10031947532846001543
10031947532846001543
No
Reza
Akrami
رضا
اکرمی
10031947532846001544
10031947532846001544
Yes
Hosein
Chitsaz
حسین
چیتساز
10031947532846001545
10031947532846001545
No