TY - JOUR JF - gnbd-jair JO - JAIR VL - 7 IS - 3 PY - 2019 Y1 - 2019/10/01 TI - The impact of different levels of vitamins C and E on growth and survival of carp (Cyprinus carpio) TT - تأثیر سطوح مختلف ویتامین‌های C و E بر شاخص‌های رشد و بازماندگی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1758 N2 - اثرات مثبت ویتامین‌های C و E در رشد ماهی در مطالعات مختلف ثابت شده است. در این تحقیق تأثیر سطوح مختلف ویتامین‌های C و E بر شاخص‌های رشد و بازماندگی ماهی کپور (C. carpio) با استفاده از 9 جیره غذایی شامل ترکیبی از 0، 200 و 400 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین C و ویتامین E در سه تکرار به مدت 6 هفته انجام پذیرفت. تعداد 270 قطعه بچه ماهی کپور با متوسط وزن 29/12 گرم پس از دو هفته سازگاری با شرایط جدید به 27 تانک پرورشی معرفی گردید. نتایج نشان داد که بین گروههای مورد بررسی از نظر میزان وزن و طول بدن ، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، ضریب رشد ویژه (SGR)، رشد روزانه (GR)، درصد افزایش وزن بدن (BWI)، ضریب چاقی (CF) و بازماندگی اختلاف معنی‌دار آماری وجود دارد. بیشترین میانگین طول و وزن بدن ماهیان کپور در جیره غذایی حاوی C400+E400 میلی‌گرم در کیلوگرم غذا و کمترین مقدار در ماهیانی که در جیره آنها از هیچکدام از ویتامین­ها استفاده نشد (گروه کنترل) به‌دست آمد. همچنین نتایج نشان داد که بهترین میزان FCR، SGR، BWI، GR و CF در گروه حاوی C400+E400 می‌باشد. ضمن اینکه نتایج نشان داد با افزایش مقدار ویتامین­ها به جیره بازماندگی ماهیان کپور افزایش یافته است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن ویتامین به میزان C400+E400 میلی گرم در کیلوگرم جیره غذایی باعث بهترین میزان رشد و بازماندگی در بچه ماهیان کپور می‌گردد. SP - 143 EP - 154 AU - Rahimi, Ali AU - Mohammad Nejad, Majid AU - Akrami, Reza AD - Department of Fisheries KW - Vitamin KW - Growth KW - Survival KW - Common carp UR - http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-562-fa.html ER -