TY - JOUR JF - gnbd-jair JO - JAIR VL - 8 IS - 2 PY - 2020 Y1 - 2020/10/01 TI - The effect of diet containing different levels of sodium butyrate on growth indices and blood factors in common carp (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) TT - تاثیر تغذیه با جیره‌ غذایی حاوی سطوح مختلف سدیم بوتیرات بر شاخص‌های رشد و خونی در بچه‌ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) N2 - این مطالعه به منظور بررسی اثرات اسید آلی سدیم بوتیرات بر برخی شاخص­های خونی و فاکتورهای رشد در بچه­ماهی کپور با وزن متوسط حدود 10 گرم انجام شد. به همین منظور آزمایشی به مدت 8 هفته با به کارگیری 4 جیره مختلف در سه تکرار شامل: تیمار شاهد (بدون مکمل) و سه سطح سدیم بوتیرات (25/0، 5/0، 1 درصد) صورت پذیرفت. غذا دهی روزانه 2 بار به­ میزان 3% وزن بدن ماهیان انجام شد و بیومتری ماهیان 2 بار در هر ماه انجام شد. در انتها شاخص های خونی (شامل تعداد گلبول­های قرمز، تعداد گلبول­های سفید و شمارش تفریقی انواع آن، هماتوکریت و هموگلوبین) و فاکتورهای رشد (وزن نهایی، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی ومیزان غذای مصرفی) بین گروه­های آزمایشی بررسی شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از نرم­افزارSPSS وExcel صورت پذیرفت. نتایج، اختلاف معنی­داری در وزن نهایی، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و میزان غذای مصرفی بین گروه­های آزمایشی نشان نداد. این بررسی نشان داد سدیم بوتیرات اثری بر تعداد گلبول­های قرمز، میزان هماتوکریت، میزان هموگلوبین، حجم متوسط گلبولی (MCV)، هموگلوبین متوسط سلولی (MCH)، غلظت متوسط هموگلوبین گلبول قرمز (MCHC) ندارد. البته اختلاف معنی­دار در تعداد گلبول سفید بین سطوح 25/0و 1 درصد با گروه شاهد دیده شد. در حالی­که بین سطح 5/0درصد با گروه شاهد اختلاف معنی­داری وجود نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن بوتیرات سدیم به جیره غذایی ماهی کپور تاثیری بر افزایش رشد و فاکتورهای خونی این ماهی ندارد ولی میزان گلبول سفید در سطح 25/0 و 1 درصد سدیم بوتیرات، کاهش یافت. SP - 43 EP - 50 AU - harsij, mohammad AU - abbasi, mahbubeh AU - hosseinifar, hossein AD - KW - C. carpio KW - Hematological factors KW - Growth KW - Sodium butyrate UR - http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-564-fa.html DO - 10.29252/jair.8.2.43 ER -