TY - JOUR T1 - Effects of dietary Thyme (Thymus vulgaris) extract on the growth indices and some hematological parameters in Common carp (Cyprinus carpio) to salinity stress. TT - اثرات تغذیه‌ای عصاره‌ی هیدروالکلی آویشن (Thymus vulgaris) بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) در مواجهه با تنش شوری JF - gnbd-jair JO - gnbd-jair VL - 7 IS - 4 UR - http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-440-fa.html Y1 - 2020 SP - 79 EP - 91 KW - Common carp (Cyprinus carpio) KW - Thyme extract KW - hematological parameters KW - Growth KW - salinity strss N2 - به منظور بررسی اثرات عصاره آویشن در کپور معمولی، تعداد 180ماهی با میانگین وزنی (063/0±84/10) گرم به چهار تیمار و با 3 تکرار و 15 قطعه ماهی در هر تکرار به­طور تصادفی تقسیم شده و با جیره­های حاوی صفر، 5/0، 1، و 2 درصد عصاره گیاه ­آویشن به مدت 70 روز تغذیه شدند. در پایان دوره 30 قطعه ماهی از هر تیمار به مدت 12 ساعت تحت تنش شوریppt 13 قرار گرفته و مورد بررسی خون شناسی قرار گرفتند. به­این منظور خون­گیری در زمان­های قبل از تنش، 6، 24 و 72 ساعت پس از تنش انجام شد. در این بررسی افزودن عصاره گیاه آویشن در مدت پرورش، اثر معنی­داری بر شاخص­های رشد نداشت (05/0P>). در بررسی­های خون شناسی هماتوکریت بعد از تنش شوری افزایش معنی­داری در تیمارهای شاهد وتیمار 5% نسبت به قبل از تنش شوری نشان داد (05/0P<). هماتوکریت خون در72 ساعت بعد ازتنش شوری در تیمار1 و 2% با شاهد اختلاف معنی­دار داشت(05/0P<). مقدار هموگلوبین 6 ساعت پس از تنش شوری، فقط در تیمارهای تغذیه شده با عصاره آویشن افزایش معنی­داری را نسبت به قبل از تنش شوری نشان ­داد (05/0P<). در میزان گلبول سفید و قرمز خون و نیز مقادیر اندیس­های خونی (MCV، MCH وMCHC) قبل و بعد تنش شوری بین تیمارها تفاوت معنی­داری مشاهده نشد(05/0P>). بر اساس نتایج بررسی حاضر افزودن عصاره آویشن در سطوح 5/0، 1 و 2 درصد جیره تاثیری در شاخص­های رشد و نیز فراسنجه­های خونی ماهی کپورمعمولی در مواجهه با استرس شوری نداشت. M3 ER -