@ARTICLE{Esmaeili Fereidouni, author = {Panahi Sahebi, Hossein and Esmaeili Fereidouni, Abolghasem and Oraji, Hossein and Keramat Amirkolaei, Abdolsamad and }, title = {Influence of supplementary Natuzyme plus enzyme in the diet on growth performance, body biochemical composition and survival rate of beluga (Huso huso) juveniles}, volume = {6}, number = {4}, abstract ={این مطالعه با هدف بررسی تأثیر گنجاندن سطوح مختلف مکمل آنزیمی خارجی ناتوزایم­پلاس بر عملکرد رشد، ترکیب بدن و میزان بازماندگی بچه فیل­ماهی پرورشی (H. huso) انجام گرفت. بچه­ماهیان (210 قطعه، با تراکم 17 قطعه به ازای هر تانک و وزن اولیه 30 گرم) به طور کاملاً تصادفی در تانک­های 150 لیتری توزیع و در چهار تیمار (هر کدام در سه تکرار) شامل سطوح صفر، 2، 5 و 10 درصد از مولتی آنزیم ترکیبی ناتوزایم­پلاس در جیره به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که میزان بازماندگی بچه­ماهیان در محدوده 95-83 درصد قرار گرفت و تفاوت معناداری بین تیمارها دیده شد. بالاترین میزان افزایش وزن بدن در ماهیان تغذیه شده با 2 درصد آنزیم همراه با اختلافات معنادار با سایر گروه­ها مشاهده شد. ضریب رشد ویژه در محدوده از 96/1 (10 درصد آنزیم) تا 32/2 (2 درصد آنزیم) متفاوت بود. ضریب تبدیل غذایی، میزان کارآیی پروتئین و نرخ رشد روزانه به صورت معناداری در تیمارهای حاوی آنزیم بیشتر از گروه شاهد بود و بهترین عملکرد در سطح 2 درصد گنجاندن آنزیم به دست آمد. بیشترین میزان پروتئین لاشه (5/69 درصد) در تیمار 2 درصد آنزیم دیده شد. بر اساس نتایج و نظر به بهبود عملکرد رشد و میزان بازماندگی در بچه فیل­ماهیان پرورشی، افزودن 2 درصد مکمل آنزیمی ناتوزایم­پلاس در جیره پیشنهاد گردید. }, URL = {http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-487-fa.html}, eprint = {http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-487-fa.pdf}, journal = {Journal of Applied Ichthyological Research}, doi = {}, year = {2018} }