AU - Ahmadnia Motlagh, hamidreza AU - Safari, Omid TI - Effects of different levels of milkweed seed powder (Calotropis procera) in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) diet on growth, feed efficiency ratio and intestinal microbiota PT - JOURNAL ARTICLE TA - gnbd-jair JN - gnbd-jair VO - 6 VI - 3 IP - 3 4099 - http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-413-fa.html 4100 - http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-413-fa.pdf SO - gnbd-jair 3 AB  - مطالعه حاضر به‌منظور بررسی پتانسیل استفاده از پودر بذر گیاه استبرق (Calotropis procera) در جیره غذایی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در پنج سطح 1، 2، 3، 4 و 5 درصد به‌علاوه شاهد (صفر درصد) در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. جهت انجام آزمایش 3600 قطعه بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (64/3 ± 5/11 گرم) در 18 عدد حوضچه تقسیم شدند و پس از یک دوره سازگاری دو هفته­ای به مدت 56 روز با شش جیره آزمایشی تغذیه شدند. شاخص‌های رشد، کبدی، امعاء و احشاء کارایی تغذیه به همراه ترکیب شیمیایی لاشه، بقا و ضریب تبدیل غذایی و میکروبیوتای روده مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد افزایش میزان پودر بذر استبرق در جیره غذایی ماهیان تا سطح 4 درصد موجب افزایش معنی­دار رشد ویژه و تعداد باکتری­های اسیدلاکتیک روده نسبت به تیمار شاهد گردید (05/0P<). نسبت کارآئی پروتئین با افزایش سطح پودر بذر استبرق به میزان 3 تا 5 درصد تفاوت آماری معنی­داری را با تیمار شاهد نشان داد ولی تفاوت معنی­داری بین گروه­های آزمایشی وجود نداشت. همچنین میزان بقا، ضریب تبدیل غذایی، شاخص کبدی و شاخص امعا و احشا به ترتیب در تیمارهای دارای سطوح 2، 3، 4 و 5 درصد پودر بذر استبرق در بهترین وضعیت خود قرار گرفتند (05/0P<). نتایج نشان داد که استفاده از حداکثر 3 درصد پودر بذر استبرق به‌عنوان یک افزودنی غذایی گیاهی می‌تواند گزینه مناسبی جهت استفاده در جیره قزل آلای رنگین کمان باشد. CP - IRAN IN - Department of Fishery, Faculty of Natural Resources and Environment, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran LG - eng PB - gnbd-jair PG - 99 PT - Research YR - 2019