@ARTICLE{Jafarnodeh, author = {jafarnodeh, ali and Tukmechi, and Najd Grami, and Hajimoradlo, abdolmajiid and Noori, farzaneh and }, title = {Study of synergistic Effects of potassium- sorbate and Lactobacillus casei on The activity of digestive enzymes, intestinal Histomorphology and resistance against pathogenic bacteria (Yersinia ruckeri) in rainbow trout fry (Oncorhynchus mykiss)}, volume = {8}, number = {2}, abstract ={امروزه در آبزی­پروری برای جلوگیری از اثرات منفی آنتی­بیوتیک­ها استفاده از جایگزین­های مختلف از جمله پروبیوتیک­ها، پربیوتیک­ها، اسیدهای­آلی و ... مطرح گردیده که می­توانند اثرات مثبت بر روی فعالیت­های فیزیولوژی آبزیان داشته باشند. این تحقیق به منظور بررسی اثرات سینرژیستی اسید آلی سوربات پتاسیم و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی((Lactobacillus casei در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. بدین منظور تعداد 360 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین­کمان با وزن اولیه 05/0±75/2 گرم در 6 تیمار و هر تیمار با 3 تکرار شامل: جیره تجاری (تیمار 1 ،شاهد)، جیره حاوی CFU/g 107 پروبیوتیک L. casei (تیمار1)، جیره حاوی 5/0 درصد سوربات پتاسیم (تیمار2)، جیره حاوی 1درصد سوربات پتاسیم (تیمار3)، جیره حاوی ترکیب 5/0 درصد سوربات پتاسیم و CFU/g 107 پروبیوتیک L. casei (تیمار4) و جیره حاوی ترکیب 1 درصد سوربات پتاسیم و CFU/g 107 پروبیوتیک L. casei (تیمار5) طراحی گردید. غذادهی در دو مرحله و دوره آزمایش حدود 60 روز به طول انجامید. نمونه برداری از ماهیان برای بررسی آنزیم­های گوارشی، هیستومورفولوژی روده و بررسی مقاومت بچه ماهیان در برابر باکتری بیماریزای (Yersinia ruckeri) در پایان دوره آزمایش انجام شد. نتایج نشان داد میزان فعالیت آنزیم­های گوارشی در بین تیمار­های مختلف معنی­دار بود (05/0P<). همچنین بررسی هیستومورفولوژی روده در تیمارهای مختلف، اختلاف معنی­داری را نشان داد (05/0P<). نتایج مربوط به آزمون مقاومت در برابر باکتری بیماریزای Y. ruckeri نشان داد که درصد تلفات طی 14 روز در بین تیمارهای مختلف معنی­دار است (05/0P<). در مجموع با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه، افزودن ترکیب 5/0 درصد سوربات پتاسیم و CFU/g 107 باکتری L. casei به جیره غذایی بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پیشنهاد می­گردد. }, URL = {http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-506-fa.html}, eprint = {http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-506-fa.pdf}, journal = {Journal of Applied Ichthyological Research}, doi = {10.29252/jair.8.2.51}, year = {2020} }