[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 50-41 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر جیره غذایی مکمل‌سازی شده با سلنیوم آلی (Selenomethionine) و سین‌بیوتیک دی‌پروپلاس (Dipro+) به صورت جداگانه و تلفیقی روی فعالیت آنزیم‌های گوارشی، فلور باکتریایی روده و بافت‌شناسی روده در ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius)
مازیار اکبرآبادی ، حسین خارا* ، حبیب وهابزاده ، محدثه احمدنژاد ، رقیه صفری
چکیده:   (1235 مشاهده)
سین­بیوتیک­ها و عناصر کمیاب از جمله سلنیوم در ماهی­های پرورشی سبب تقویت دفاع غیراختصاصی و بهببود هضم و جذب مواد غذایی می­گردد. هدف از تحقیق حاضر تعیین اثر جیره غذایی مکمل­سازی شده با سلنیوم آلی (Selenomethionine) و سین بیوتیک دی پرو پلاس (Dipro+) به صورت جداگانه و تلفیقی روی فعالیت آنزیم­های گوارشی، فلور باکتریایی روده و بافت­شناسی روده در ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius) بود. در این پژوهش تعداد540 قطعه بچه ماهی آزاد دریای خزر با میانگین وزن 45/1±34/66 گرم تهیه شد. ماهیان پس از سازگاری با شرایط آزمایشی رقم بندی در 27 عدد حوضچه مخصوص بچه ماهی­ها به طور کاملا تصادفی توزیع گردیدند. این آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی تحت 8 تیمار آزمایشی و یک گروه شاهد (هر کدام با 3 تکرار) به مدت 8 هفته صورت گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: 2 گرم سین­بیوتیک در کیلوگرم جیره (تیمار 1)، 3 گرم سین­بیوتیک در کیلوگرم جیره (تیمار 2)، 2 میلی­گرم سلنیوم آلی در کیلوگرم جیره (تیمار 3)، 4 میلی­گرم سین­بیوتیک در کیلوگرم جیره (تیمار 4)، 2 گرم سین­بیوتیک و 2 میلی­گرم سلنیوم آلی در کیلوگرم جیره (تیمار 5)، 2 گرم سین­بیوتیک و 4 میلی­گرم سلنیوم آلی  در کیلوگرم جیره (تیمار 6)، 3 گرم سین­بیوتیک و 2 میلی­گرم سلنیوم آلی در کیلوگرم جیره (تیمار 7)، 3 گرم سین­بیوتیک و 4 میلی­گرم سلنیوم آلی در کیلوگرم جیره (تیمار 8) بود. سپس، در انتهای آزمایش به منظور بررسی فعالیت آنزیم­های گوارشی خون­گیری با کمک سرنگ انسولین از سرخرگ یا سیاهرگ ناحیه دمی یا قطع ساقه دمی انجام گرفت. همچنین، جهت سنجش تغییرات بافتی روده از این بافت نمونه­برداری شد. بیشترین میزان آنزیم­های گوارشی شامل: آمیلاز، لیپاز و پروتئاز در تیمار 1 یعنی گروه تغذیه شده با 2 گرم سین­بیوتیک دی­پروپلاس ثبت شد که به طور معنی داری با گروه شاهد اختلاف معنی­دار داشت (05/0 > P). کمترین میزان باکتری اسیدلاکتیک (LAB) و تعداد کل باکتری­های روده (TVC) به طور معنی­داری در گروه شاهد وجود داشت (05/0 > P). نتایج نشان داد که بین شاخص­های بافتی روده در گروه­های تغذیه شده با مکمل­های غذایی به طور تلفیقی و جداگانه با گروه شاهد اختلاف معنادار مشاهده شد. به طورکلی نتایج نشان داد که استفاده توام سین­بیوتیک دی­پروپلاس و سلنیوم آلی توانست آسیب­های بافتی را کاهش دهد و به عنوان مکمل غذایی در جیره ماهی آزاد دریای خزر توصیه می­گردد.
 
واژه‌های کلیدی: سلنیوم آلی، سین‌بیوتیک دی‌پروپلاس، ماهی آزاد دریای خزر، آنزیم‌های گوارشی
متن کامل [PDF 1168 kb]   (264 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/6/8 | پذیرش: 1403/6/17 | انتشار: 1403/7/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbarabadi M, Khara H, Vahabzadeh H, Ahmadnezhad M, safari R. The effect of diet supplemented with organic selenium (Selenomethionine) and synbiotic diproplus (Dipro+) separately and combined on the activity of digestive enzymes, intestinal bacterial flora and intestinal histology in Caspian Sea salmon (Salmo caspius). JAIR 2024; 12 (1) :41-50
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-902-fa.html

اکبرآبادی مازیار، خارا حسین، وهابزاده حبیب، احمدنژاد محدثه، صفری رقیه. اثر جیره غذایی مکمل‌سازی شده با سلنیوم آلی (Selenomethionine) و سین‌بیوتیک دی‌پروپلاس (Dipro+) به صورت جداگانه و تلفیقی روی فعالیت آنزیم‌های گوارشی، فلور باکتریایی روده و بافت‌شناسی روده در ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1403; 12 (1) :41-50

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-902-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710