:: دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 91-81 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی موانع و مشکلات صنعت ماهیان زینتی ایران
افشین عادلی* ، زهره قیامی
چکیده:   (1281 مشاهده)
با هدف بررسی امکانات و رفع موانع و مشکلات تولید­کنندگان ماهیان زینتی از طریق طراحی پرسشنامه الکترونیکی اطلاعات بصورت آنلاین جمع آوری شد. نتایج 66 کارگاه بررسی شده کشور نشان داد به­طور متوسط در هر کارگاه، 14گونه ماهی زینتی آب شیرین تولید می­شود و 10 درصد کارگاه­ها بالای 25 گونه آب شیرین در هر کارگاه تولید داشتند که به طور متوسط 9 گونه آن تخمگذار بودند. بر اساس آزمون فریدمن به ترتیب غذای بیومار، تترا، و تروپیکال در بین انواع برندهای وارداتی در کشور بیشترین تقاضا و میزان رضایت را داشتند. غذای زنده مصرفی غالب در این صنعت آرتمیا می­باشد که از مهم­ترین چالش­های آرتمیا در ایران قیمت بالای آن با 2/66% و میزان درصد هچ پایین آن با 5/58% گزارش شد. حدود نیمی از تولیدکنندگان جهت رفع مشکلات خود روابطی با دانشگاه­ها و سازمان شیلات ایران نداشتند. از جمله دلایل مراجعه به دانشگاه جهت رفع مشکل بیماری ماهیان، افزایش ضریب تکثیر و پس از آن بهبود کیفیت آب و پساب بود. جهت راهکارهای بهداشت و درمان، الویت اصلی تولیدکنندگان مشورت با سایر تولیدکنندگان و مراجعه به مقالات و منابع علمی بود.  بر اساس نتایج حاصل از آزمون کای­دو ، محدودیت آبی و کنترل کیفی آب، کیفیت غذای تولید داخلی، تامین نیروی انسانی متخصص و کارگر ماهر، کمبود کمک­های اعتباری و تسهیلات بانکی، کمبود خوراک مناسب و قیمت تمام شده، عدم تشکیل شورای صنفی، افزایش قیمت نهاده­ ها، ارز و کمبود فضای پرورش ماهی  به میزان خیلی زیادی بر این صنعت در ایران تاثیر گذاشته است.
واژه‌های کلیدی: ماهیان آکواریومی، ارتباط با دانشگاه، موانع تولید، آبزی پروری
متن کامل [PDF 761 kb]   (400 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/4/30 | پذیرش: 1403/7/2 | انتشار: 1403/8/12



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها