این مطالعه با هدف بررسی اثرات سطوح مختلف ساپونین کویلاجا در جیره غذایی بر عملکرد رشد، آنزیمهای گوارشی، کیفیت آب و پاسخ ایمنی ماهی کپور معمولی در سیستم بیوفلاک انجام شد.ماهیها (59/0 ± 06/8 گرم) به مدت 60 روز با جیرههای حاوی 0 (BC)، 15 (BS1)، 30 (BS2) و 60 (BS3) میلیگرم بر کیلوگرم پودر ساپونین تغذیه شدند. عملکرد رشد و پروتئاز در ماهیان تغذیه شده با جیره ساپونین در محیط بیوفلاک بهطور معنیداری بالاتر بود (05/0P<) در حالی که هیچ تاثیر معنیداری بر ضریب تبدیل غذایی و آنزیم لیپاز نداشت (05/0P>).غلظت نیتروژن آمونیاک کل در گروههای تغذیه شده با ساپونین بهطور معنیداری کمتر از گروه شاهد بود (05/0P<).بیشترین میزان فعالیت ایمونوگلوبولین کل سرم، فعالیت لیزوزیم و مسیر فرعی کمپلمان (ACH50) در جیره حاوی پودر ساپونین در سیستم بیوفلاک مشاهده شد (05/0P<). نتایج حاضر نشان میدهد که ساپونین کویلاجا میتواند بهعنوان یک افزودنی خوراکی بالقوه برای ماهیان پرورشی در سیستم بیوفلاک استفاده شود.