تاکنون تلاشهای متعددی در راستای افزایش تولید آبزیان از طریق اثرگذاری بر رشد و کاهش تلفات به وسیله افزودنیهای مختلف خوراکی صورت گرفته است اما مطالعات پیرامون تاثیر این افزودنیها به طور مستقیم به آب محدود میباشد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر افزودن Lactobacillus rhamnosus PTCC 1637 به آب مخازن پرورشی ماهی قزلآلای رنگینکمان بر نرخ تفریخ، جذب کیسهزرده و برخی شاخصهای رشد طی مراحل تخمچشمزده تا بچهماهی بود. این بررسی در سه بخش: بخش اول (روز 1 تا 7)، بخش دوم (روز 1 تا 20) و بخش سوم (روز 1 تا 60)، با افزودن غلظتهای 106 و CFU/mL 107 باکتری به آب با یک گروه شاهد انجام شد. نتایج بخش اول و دوم نشان داد نرخ و طول دوره تفریخ درکلیه گروههای آزمایشی تحت تجویز باکتری با شاهد اختلاف معنیدار داشت و مدت زمان جذبکیسهزرده در بین تیمارهای هر دو بخش که تحت غلظتهای 106 و CFU/mL 107 بودند، بهطور معنیداری کوتاهتر از شاهد بود (05/0>P). در بخش سوم آزمایش، شاخصهای وزن، طول، ضریبتبدیلغذایی، درصد افزایشوزنبدن، ضریب رشدویژه و ضریب چاقی در بین تیمارها اختلاف معنیداری با شاهد نشان داد (05/0>P). در همه این شاخصها، بهترین نتایج در گروهی ثبت شد که در آن تخمهایچشمزده از روز 1 تا 60 تحت تیمار با غلظت CFU/mL 107 باکتری بودند؛ بهترین ضریب تبدیلغذایی نیز در همین تیمار به ثبت رسید (05/0>P). در مجموع افزودن L.rhamnosus به آب مخازن پرورشی سبب بهبود عملکرد تفریخ و رشد در مراحل اولیه زندگی ماهی قزلآلای رنگینکمان شد و میتواند آسانترین و موثرترین روش باشد.
machanlou M, hajimoradlou A, hajibeglou A, hoseini far S H, jafar nodeh A. Effect of adding Lactobacillus rhamnosus to the water on egg hatching, yolk sac absorption and some growth factors of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) up to fingerling stage. JAIR 2023; 11 (1) : 6 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-706-fa.html
ماچانلو معصومه، حاجی مرادلو عبدالمجید، حاجی بگلو علی، حسینی فر سیدحسین، جافرنوده علی. تاثیر افزودن Lactobacillus rhamnosus PTCC 1637 به آب مخازن پرورشی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)بر نرخ تفریخ، جذب کیسه زرده و برخی شاخص های رشد تا مرحله انگشت قدی. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1402; 11 (1) :51-59