اثرات سطوح مختلف فسفولیپید بر ترکیب اسید چرب، محتوای چربی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز در ماهی ازون برون) (Acipenser stellatus
|
فرزانه نوری* ، فاطمه جعفری ، ناصر آق ، امیر توکمه چی  |
|
|
چکیده: (4040 مشاهده) |
چکیده:
این مطالعه به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف فسفولیپید بر ترکیب اسید چرب، محتوای چربی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز در ماهی ازون برون ((Acipenser stellatus پس از تغذیه با سطوح مختلف لیستین ( منبع فسفولیپید ) انجام شد. ماهیها با میانگین وزن اولیه 06/0 ± 25/11 گرم با هفت تیمار غذایی حاوی پروتئین و چربی یکسان و سطوح مختلف لسیتین سویا به عنوان منبع فسفولیپید شامل صفر، 1، 2، 4، 6، 8 و 10 درصد به مدت 11 هفته در سطح اشباع تغذیه شدند. نتایج نشان داد که استفاده از لسیتین سویا تا سطوح 10 درصد در جیره این ماهی باعث افزایش معنیداری در برخی از اسیدهای چرب از جمله C18:2N6، SFA ، MUFA و n-6 HUFA در بدن ماهی شده است(05/0 < P). اما در میزان EPA و DHA تفاوت معنیدار مشاهده نشد. نتایج این مطالعه نشـان داد تجمـع چربـی در بافـت بـدن تحت تأثیر نوع و محتوای چربی جیره می باشد ولی بیشترین میزان چربی در ماهیان تغذیه شده با 6 درصد لسیتین دیده شد. فعالیت آنزیم لیپاز در روده ماهی ازون برون با افزایش لیستین جیره تا 4-2 درصد افزایش یافت . بنابراین می توان نتیجه گرفت که افزودن لسیتین به میزان 6 و 4 درصد بهترتیب سبب افزایش حداکثری اسیدهای SFA، MUFAو n-6 HUFA و فعالیت انزیم لیپاز در این ماهی در این محدوده وزنی میگردد.
|
|
واژههای کلیدی: ماهی ازون برون، فسفولیپید، آنزیم لیپاز، چربی |
|
متن کامل [PDF 473 kb]
(1662 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/4/3 | پذیرش: 1397/7/2 | انتشار: 1398/2/5
|
|
|
|