اثرات سولفات روی (ZnSO4) در جیره غذایی بر عملکرد رشد و بیان ژن فاکتور شبه انسولینی رشد-1 (IGF-1) در ماهی قرمز (Carassius auratus)
|
عبدالرضا جهانبخشی ، علی شعبانی* ، شهاب قاضی ، حامد کلنگی میاندره |
|
|
چکیده: (3270 مشاهده) |
تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر سولفات روی (ZnSO4) خوراکی بر عملکرد رشد و بیان ژن فاکتور شبه انسولینی رشد (IGF-1) در ماهی قرمز (C. auratus) انجام شد. ماهیان (10/0±3/3 گرم) با یک جیره خالص بر پایه کازئین بهعنوان منبع پروتئینی در چهار سطح مکمل شده با سولفات روی (0، 25، 75 و 150 میلیگرم برکیلوگرم) به مدت 60 روز تغذیه شدند. برطبق نتایج، سولفات روی باعث بهبود فاکتورهای رشد گردید و ماهیان تغذیهشده با جیره آزمایشی دارای وزن نهایی، نرخ رشد ویژه (SGR) و وزن بهدست آمده بیشتر و دارای ضریب تبدیل غذایی (FCR) و شاخص وضعیت (CF) پایینتر در مقایسه با گروه شاهد بودند. شاخصهای رشد ماهیان تغذیهشده با جیره حاوی 150 میلیگرم بر کیلوگرم سولفات روی دارای اختلاف معنیداری با گروه شاهد و دیگر گروهها بودند که نشان میدهد تیمار مذکور دارای میزان کافی سولفات روی برای رشد این ماهی میباشد. ماهیان تغذیهشده با جیرههای آزمایشی مکملشده با 150 میلیگرم برکیلوگرم سولفات روی بهطور معنیداری نرخ رشد ویژه بالاتر و ضریب تبدیل غذایی پایینتری نسبت به گروههای 0، 25 و 75 میلیگرم برکیلوگرم داشتند. همچنین نتایج نشان داد که سولفات روی بهطور معنیداری سبب بیان افزایشی ژن شبه انسولینی رشد-1 می شود. نتایج نشان داد که سولفات روی باعث تحریک هورمون سبه انسولینی رشد-1 در مرحله رونویسی mRNA می شود.
|
|
واژههای کلیدی: C. auratus، سولفات روی، فاکتور شبه انسولینی رشد (IGF-1)، شاخص های رشد، بیان ژن |
|
متن کامل [PDF 243 kb]
(716 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/6/7 | پذیرش: 1396/9/29 | انتشار: 1398/4/4
|
|
|
|