:: دوره 5، شماره 4 - ( 12-1396 ) ::
جلد 5 شماره 4 صفحات 114-101 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر جیره حاوی پوست سیر بر عملکرد رشد و فعالیت برخی فراسنجه های ایمنی غیر اختصاصی فیل ماهی جوان پرورشی (Huso huso (Linnaeus, 1758
حسین چیت ساز ، حسین اورجی* ، عبدالصمد کرامت امیرکلایی ، رضا اکرمی
چکیده:   (3821 مشاهده)

سطوح مختلف پوست سیر در جیره غذایی بر عملکرد رشد و برخی مشخصه‌های ایمنی غیر اختصاصی فیل ماهیان جوان پرورشی (H. huso) پس از 90 روز تغذیه مورد بررسی قرار گرفت. پودر پوست سیر در سطوح مختلف صفر، 0/5، 1، 1/5 و 2 درصد به جیره تجاری و پایه ماهی خاویاری حاوی 33/64 درصد پروتئین خام و 8/39 درصد چربی خام افزوده شد. در انتهای دوره پرورش خونگیری از ساقه دمی  ماهیان به ظاهر سالم انجام گرفت و عملکرد رشد و فعالیت ایمونوگلبولین (IgM) سرم، فعالیت لیزوزیم سرم و فعالیت مسیر جانبی کمپلمان سرم (ACH50) مورد بررسی قرار گرفت. افزایش معنی‌ داری در درصد افزایش وزن در ماهیان تغذیه شده با سطح 1/5 درصد پودر پوست سیر بدست آمد ولی در سایر شاخص های رشد و تغذیه تفاوتی بین تیمارها مشاهده نگردید. در ماهیان تغذیه شده با سطح 1/5 درصد پوست سیر افزایش معنی داری در فعالیت سوپراکسید دیسموتاز مشاهده شد، اما در فعالیت ایمونوگلبولین سرم، فعالیت لیزوزیم و فعالیت مسیر جانبی کمپلمان تفاوت معنی داری بین برخی تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد مشاهده نگردید. در مجموع نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد افزودن پوست سیر به جیره ماهیان جوان خاویاری پرورشی به ویژه در سطح در 1/5 درصد می‌تواند منجر به بهبود شاخص های ایمنی گردد.

واژه‌های کلیدی: H. huso، پوست سیر، رشد، ایمنی
متن کامل [PDF 308 kb]   (1923 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/4/19 | پذیرش: 1395/6/16 | انتشار: 1396/12/29


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 4 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها