[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 7، شماره 1 - ( فصل بهار 1398 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 100-85 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر فیتاز تجاری (SMIZYME PHYTASE) در جیره حاوی سطوح مختلف آرد سویا بر رشد و ترکیبات لاشه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792)"
سیده زینب عابدی ، سکینه یگانه* ، فاطمه مرادیان ، حسین اورجی
چکیده:   (3081 مشاهده)

مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف فیتاز تجاری (SMIZYME PHYTASE) در دو سطح 20 و 40 درصد سویا جایگزین پودر ماهی جیره غذایی بر رشد و ترکیبات لاشه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان صورت گرفته است. جهت انجام آزمایش 300 قطعه بچه­ماهی قزل­آلای رنگین­کمان با میانگین وزن اولیه 43/0±5/6 گرم به‌طور تصادفی در 18 آکواریوم (15 قطعه ماهی در هر آکواریوم) قرار گرفتند. به ازای هر تیمار سه تکرار در نظر گرفته شد. ماهیان به مدت هشت هفته به میزان 3 درصد وزن بدن تغذیه شدند. جهت آنالیز لاشه تعدادی ماهی به‌طور تصادفی انتخاب گردیده و جهت بررسی شاخص‌های رشد تمام ماهیان هر تانک در ابتدا و انتهای آزمایش استفاده شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از آنزیم فیتاز افزایش معنی­داری بر برخی از شاخص­های رشد (رشد روزانه، افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه) داشت (p<0.05). هم­چنین در هر سطح از سویا افزودن 1000 و 2000 واحد فیتاز توانست میزان پروتئین را به طور معنی­داری افزایش دهد. اضافه­نمودن فیتاز تجاری به جیره حاوی سطوح بالاتر پروتئین گیاهی با سطح جایگزینی 40 درصد سویا موجب افزایش فسفر، کلسیم و منیزیم لاشه گردید (p<0.05). با افزایش آنزیم فیتاز نتایج حاصل از سطوح جایگزینی بهتر بوده و در نهایت استفاده از 2000 واحد آنزیم فیتاز به ازاء هر کیلوگرم غذا و جایگزینی 40 درصد سویا توصیه می­گردد. 

واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین‌کمان، فیتاز تجاری، رشد، ترکیبات لاشه
متن کامل [PDF 351 kb]   (1721 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/4/11 | پذیرش: 1397/11/16 | انتشار: 1398/2/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

abedi S Z, Yeganeh S, Moradian F, Oraji H. Effect of commercial phytase (SMIZYME PHYTASE) in diets containing different levels of soybean meal on growth and carcass compositions of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) . JAIR 2019; 7 (1) :85-100
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-504-fa.html

عابدی سیده زینب، یگانه سکینه، مرادیان فاطمه، اورجی حسین. بررسی اثر فیتاز تجاری (SMIZYME PHYTASE) در جیره حاوی سطوح مختلف آرد سویا بر رشد و ترکیبات لاشه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792)". نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1398; 7 (1) :85-100

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-504-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 1 - ( فصل بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645