:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار-99 1399 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 89-80 برگشت به فهرست نسخه ها
عملکرد رشد و شاخص های خونی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss Walbaum, 1792) تغذیه شده با عصاره اتانولی ماکروجلبک های سارگوسوم (Sargassum cristaefolium) و گراسیلاریا (Gracilaria pygmaea)
ابراهیم ستوده* ، زینب اسحاق نژاد، رعنا بهادری، سید حسین مرادیان
چکیده:   (2713 مشاهده)

در مطالعه حاضر اثرات عصاره های ماکروجلبک های سارگوسوم (Sargassum cristaefolium) و گراسیلاریا (Gracilaria pygmaea) بر عملکرد رشد و شاخص های خونی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. قزل آلای رنگین کمان (با میانگین وزن اولیه 23/0 گرم) به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: گروه تغذیه شده با جیره شاهد (جیره پایه فاقد عصاره)، و سه گروه تغذیه شده با جیره حاوی 500 (mg/kg) عصاره ماکروجلبک سارگوسوم (SA)، جیره حاوی 500 (mg/kg) عصاره ماکروجلبک گراسیلاریا (GL) و جیره حاوی 250 (mg/kg) عصاره ماکروجلبک سارگوسوم و 250 (mg/kg) عصاره گراسیلاریا (SA+GL) انجام شد. غذادهی ماهیان به‌صورت دستی و روزانه در 4 نوبت و در حد سیری انجام شد. تعویض آب روزانه و قبل از اولین وعده غذایی صورت گرفت و آزمایش به مدت 8 هفته انجام شد. نتایج نشان داد که شاخص های رشد مانند میانگین وزن نهایی، نرخ رشد ویژه (SGR)، افزایش وزن(WG)  و فاکتور وضعیت(CF)  در میان گروه های مختلف تفاوت معنی داری ندارد )05/0(P>. شاخص کبدی در ماهیان تغذیه شده با جیره های شاهد و حاوی سارگوسوم به طور معنی داری بالاتر بود )05/0(P<. در بین شاخص های خونی میزان هموگلوبین در ماهیان تغذیه شده با جیره های حاوی گراسیلاریا به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد بالاتر بود. در بین ترکیبات بیوشیمیایی خون نیز میزان تری گلیسیرید در گروه تغذیه شده با جیره شاهد نسبت به گروه های تغذیه شده با جیره های حاوی سارگوسوم و ترکیبی از سارگوسوم و گراسیلاریا بالاتر بود )05/0(P<. در مجموع می توان بیان کرد افزودن عصاره های ماکروجلبک های سارگوسوم و گراسیلاریا در جیره قزل آلای رنگین کمان اثرات قابل ملاحظه ای بر عملکرد رشد و تغذیه و شاخص های خونی این ماهی ندارد.
 

شماره‌ی مقاله: 9
واژه‌های کلیدی: عملکرد رشد، مکمل غذایی، تغذیه، جلبک‌های قهوه‌ای، جلبک‌های قرمز، قزل‌آلای رنگین‌کمان
متن کامل [PDF 623 kb]   (673 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/3/8 | پذیرش: 1398/3/28 | انتشار: 1399/3/7



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( بهار-99 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها