[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 6، شماره 2 - ( 8-1397 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 90-73 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عملکرد رشد و بازماندگی بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) تغذیه شده با جیره های حاوی مقادیر مختلف پروتئین و روی
عسگر زحمتکش* ، کتایون کریم زاده
چکیده:   (4756 مشاهده)

تامین غذای کارآمد از مهمترین عوامل موفقیت در معرفی ماهی سفید  (Rutilus frisii kutum) به سیستم آبزی پروری است. بدین لحاظ جهت بررسی تاثیر مقدار پروتیئن و روی جیره بر رشد و بازماندگی این گونه، تعداد  360 قطعه بچه ماهی سفید با میانگین وزن اولیه 05/0±56/0 گرم در  12 آکواریم با حجم آب 60 لیتر ذخیره سازی شدند. بچه ماهیان به مدت  83  روز با 4 جیره آزمایشی حاوی سطوح مختلف پروتئین( 36 و 44 درصد) و روی ( 50 و 200 میلی گرم بر کیلو گرم غذا) تغذیه گردیدند. نتایج نشان داد که شاخص های رشد و بازماندگی بچه ماهیان سفید به طور معنی داری تحت تأثیر مقادیر مختلف پروتئین و روی در جیره قراگرفت. بچه ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 44 درصد پروتئین و 005/0 درصد روی بالاترین افزایش وزن(06/0±79/0  )، درصد افزایش وزن (7/8±88/154 ) و نرخ رشد ویژه (04/0±13/1) را  بروز دادند، ولی بیشترین میزان بازماندگی در تیمار غذایی حاوی 36 درصد پروتئین و 02/0 روی (00/0±67/96 درصد ) مشاهده گردید. با افزایش سطح پروتئین در جیره مقدار پروتئین کل بدن افزایش پیدا کرد. درکل بچه ماهیان سفید تغذیه شده با جیره حاوی 44 درصد پروتئین و 50 میلی گرم روی در کیلو گرم  غذا بر اساس معیار های رشد و ترکیب بدن پاسخ نسبتا بهتری را نشان دادند.

واژه‌های کلیدی: پروتئین، عنصرروی، رشد، ترکیب بدن، ماهی سفید، Rutilus frisii kutum
متن کامل [PDF 373 kb]   (692 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/2/11 | پذیرش: 1396/8/30 | انتشار: 1397/8/5
فهرست منابع
1. Abbasi k., Moradi M.,Abdolmalaki S.,Parafkandeh F., Keymaram F. Mahisafat F. 2014. Final project report: Investigation of biological status of Kutum fish fingerlings released to Sefidroud river. Iran Fishery Sciences Research Institute, Inland Waters Aquaculture Research Centre, Gilan.180 P. (In Persian).
2. Abdolhay H., Siti Khalijah D., Pourkazemi M., Siti Shapor D., Rezvani, S., Abdul Satar M. K. Hosseinzadeh Sahafi, H., 2010. Morphometrics studies of Mahisefid (Rutilus frisii kutum, Kamensky, 1901) from selected rivers in southern Caspian Sea. Iranian Journal of Fisheries Sciences, 9(1):1-18.
3. Abdolmalaki, S.,Ghani Nezhad, D.,Seyad Bourani, M., Bandani, G,. Pourgholami, A. 2000. Final project report: Stock assessment of Kutum Fish during of capture season (1382-83) on Iranian coasts of Caspian sea. Iran Fishery Sciences Research Institute, Inland Waters Aquaculture Research Centre, Gilan.113 P. (In Persian).
4. Ahmadian E., Malekzadeh Viayeh R., Zahmatkesh A. 2015. Caspian whitefish (Rutilus frisii kutum, Kamensky, 1901) a potential aquaculture candidate: study on the cumulative effects of salinity and temperature on culture performance. Iranian Journal of Fisheries Sciences, 14(3): 623-633.
5. Akpinar Z., Sevgili H., Ozgen T., Demir A., Emre Y. 2012. Dietary protein requirement of juvenile shi drum, Umbrina cirrosa (L). Aquacult. Nutr. Aquacult. Resarch, 43(3):421-429. [DOI:10.1111/j.1365-2109.2011.02845.x]
6. Akrami, R.,Karimabadi A., Mohammadzadeh H., Ahmadifar E. 2009. Effect of Mananoligosacaride probiotic on growth, survival, body composition and risistance to expoasure of salinity of juvenile Caspian Sea Kutum (Rutilus frisii kutum). Journal of Marine Sciences and Technology, 8(3&4):47-57. (In Persian).
7. Ali A., Al-Ogaily S.M., Al-Asgah N.A., Gropp J.2003. Effect of sublethal concentrations of copper on the growth performance of Oreochromis niloticus. Journal of Applied Ichthyolology, 19: 183–188. [DOI:10.1046/j.1439-0426.2003.00440.x]
8. Amoah, Y.T. 2012. Effect of dietary protein levels on growth and protein utilization in juvenile arctic char (Salvinus alpinus). United Nations University Fisheries Training Programme, Iceland [final project]. http://www.unuftp.is/static/fellows/document/yaa11prf.pdf
9. AOAC (Association of Official Analytical Chemists). 1990. Official Methods of Analysis. Fifth edition. Arlington, Virginia, USA.
10. Chen h. y., Cheng y. C., Hu L. C., Chen, M. H. 2014. Dietary zinc requirements of juvenile grouper, Epinephelus malabaricus. Aquaculture, 462, 360-364.
11. Cho C.Y, Cowey C.B., Watanabe T. 1985. Finfish nutrition in Asia. Method of Biological Approaches to Research and Development. Ottawa. DRC. 134P.
12. Collvin, L., 1985. The effect of copper on growth, food consumption and food conversion of Perch, Perca fluviatilis, L. offered maximal food rations. Aquatic Toxicology, 6: 105–113. [DOI:10.1016/0166-445X(85)90010-4]
13. Craig, S.,Helfrich L. 2009. Understanding Fish Nutrition, Feeds, and Feeding. Publication 420-256. College of Agriculture and Life Sciences, Virginia Polytechnic Institute and State University.
14. DeBoeck G., Vlaeminck A., Blust, R. 1997. Effect of sub-lethal copper exposure on copper accumulation, food consumption, growth, energy stores and nucleic acid content in common carp. Archives of Environental Contamminant Toxicology, 33: 415–422. [DOI:10.1007/s002449900271]
15. DeBorba, M.R., Fracalossi, D.M., Pezzato, L.E., Menoyo, D. and Bautista, J.M. (2003). Growth, lipogenesis and body composition of piracanjuba (Brycon orbignyanus) fingerlings fed different dietary protein and lipid concentrations. Aquatic Living Resources 16:362–369. [DOI:10.1016/S0990-7440(03)00061-5]
16. Enayat gholampoor T., Imanpoor M.R., Hosseini S.A., and Shabanpoor B. 2011. Effect of different levels of salinity on growth indices, survival rate, food consumption and blood parameters in Rutilus frisii kutum (kamensky, 1901) fingerlings. Iranian Journal of Biology, 24(4), 539-549. (In Persian).
17. Gatlin, D. M. and Wilson, R. P. 1983. Dietary zinc requirement of fingerling channel catfish. J. Nutr., 113, 630-635. [DOI:10.1093/jn/113.3.630]
18. Goddard S. 1984. Feed Management in Intensive Aquaculture. Chapman & Hall. Translated by: Boldaji, F. A. 1385. Gorgan Agricultural and Natural Resources Sciences University. (In Persian).
19. Hayat S., Javed M., Razzaq S. 2007. Growth performance of metal stressed major carps viz. Catla catal, Labeo rohita and Cirrhina mrigala reared under semi-intensive culture system. Pakistan Veterinaryjournal, 27: 8–12.
20. HopkinsD.K. 1992.Reporting of fish growth: A review of the basics. Journal of Word Aquaculture. Society, 23 (3): 173 - 179. [DOI:10.1111/j.1749-7345.1992.tb00766.x]
21. James R., Sampath K., Edward D.S. 2003. Copper toxicity, growth and reproductive potential in an ornamental fish, Xiphophorus helleri. Asian Fisheries Science, 16: 317–326.
22. Jindal M., Yadava, N.K., Jain, K.L. and Gupta, R.K. (2010). Effect of Two Dietary Protein Levels on Body Weight and Composition in Channa punctatus (Bloch.). Figerlings. Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 10: 203-208. [DOI:10.4194/trjfas.2010.0207]
23. Johnston G. 2002. Arctic Char Aquaculture. British Columbia: Northern Biomes Ltd.
24. Kaushik S.J., Doudet T., Médale F., Aguirre P., Blanc D. 1995. Protein and energy needs for maintenance and growth of Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Journal of Applied Ichthyology, 11: 290-296. [DOI:10.1111/j.1439-0426.1995.tb00029.x]
25. Knox, D., Cowey C.B., Adron J.W. 1984. Effects of dietary zinc intake upon copper metabolism in rainbow trout (Salmo gaidneri). Aquaculture, 40: 199- 207. [DOI:10.1016/0044-8486(84)90187-X]
26. Li M. R., Huang C. H. 2016. Effect of dietary zinc level on growth, enzyme activity and body trace elements of hybrid tilapia, Oreochromis niloticus × O. aureus, fed soya bean meal-based diets. Aquaculture Nutrition, 22(6), 1320-1327. [DOI:10.1111/anu.12332]
27. Liang J. J.,Yang H. J., LiuY. J., Tian L. X., Liang G. Y. 2012. Dietary zinc requirement of juvenile grass carp (Ctenopharyngodon idella) based on growth and mineralization. Aquaculture, 15: 380-387.
28. Navirian H., Mostafazadeh S., Toloei M. H. 2005.The effects of different protein levels on growth indices of juvenile Caspian frisii Kutum (Rutilus frisii kutum, Kamenskii, 1901) by using of a semi-purified diet. Journal of Pajouhesh and Sazandegi, 68: 61-68. (In Persian).
29. Navirian H., Zahmatkesh A., Zamani H., Ghanaatparast A. 2007. Determination of optimum level of vitamin premix in Caspian Sea Kutum (Rutilus frisii kutum, Kamenskii, 1901) fingerling diet. Journal of Pajouhesh and Sazandegi, 79: 166-173. (In Persian).
30. Navirian H.,Sotohian F., Mostafazadeh S. 2011. The effect of different levels of natural Zeolite on growth indices of juvenile Caspian frisii Kutum (Rutilus frisii kutum, Kamenskii, 1901). Iranian Journal of Biology, 24(1): 155-161. (In Persian).
31. Maage A., Julshamn K., Berg G. E. 2001. Zinc gluconate and zinc sulphate as dietary zinc sources for Atlantic salmon. Aquaculture Nutrition, 7: 183-187. [DOI:10.1046/j.1365-2095.2001.00170.x]
32. McClain W. R., Gatlin D. M. 1988. Dietary zinc requirement of Oreochromis aureus and effects of dietary calcium and phytate on zinc bioavailability. Journal of World Aquaculture Society,19: 103-108. [DOI:10.1111/j.1749-7345.1988.tb01052.x]
33. Meyer J.S., Adams W.J., Brix K.V., Luoma S.N., Mount D.R., Stubblefield W.A., Wood C.M. 2005. Toxicity of Diet-borne Metals to Aquatic Organisms. Setac, Pensacola.
34. Mohseni, M.; Pourkazemi, M.; Hosseni, M. R.; Mir Hamed S. Hassani, M. H. S. and Bai, S. C. 2011. Effects of the dietary protein levels and the protein to energy ratio in sub-yearling Persian sturgeon, Acipenser persicus (Borodin). Aquaculture Research, 1–10.
35. More T., Rajput R.A., Bandela N.N. 2003. Impact of heavy metals on DNA content in the whole body of fresh water bivalve, Lamelleinden marginalis. Environment Science Pollution Research, 22: 605–615.
36. National Research Council. 1993. Nutrient requirements of fish. National Academy Press, Washington, D.C.
37. Ng W. k., Romano N. 2013. A review of the nutrition and feeding management of farmed tilapia throughoutthe culture cycle. Review in Aquaculture, 5: 220-254. [DOI:10.1111/raq.12014]
38. Ogino C., Yang G. Y. 1978. Requirement of rainbow trout for dietary zinc. Bulletin of Japon Society. Science Fisheries, 44: 1015-1018.
39. Ogino C., Yang G. Y. 1979. Requirement of carp for dietary zinc. Bulletin of Japon Society. Science Fisheries, 45:967-969. [DOI:10.2331/suisan.45.967]
40. Park C. W., Shimizu C. 1989. Suitable level of zinc supplementation to the formulated diets in young eel. Bulletin of Japon Society. Science Fisheries, 55: 2137-2141.
41. Razavi B. 1992. Book: Biology of Kutum Fish. Iran Fisheries Research Organization. P:4-24. (In Persian).
42. Ruohonen K., Vielma J., Grove D.J. 1999. Low-protein supplement increases protein retention and reduces the amounts of nitrogen and phosphorus wasted by rainbow trout fed on low-fat herring. Aquaculture Nutrition, 5:83-91. [DOI:10.1046/j.1365-2095.1999.00090.x]
43. Scarfe A.D., Jones K.A., Steele C.W., Kleerekoper H. Corbett M. 1982. Locomotor behavior of four marine teleosts in response to sublethal copper exposure. Aquatic Toxicology, 2: 335–342. [DOI:10.1016/0166-445X(82)90020-0]
44. Shiau S. Y., Jiang L. C. 2006. Dietary zinc requirement of grass shrimp, Penaeus monodon, and effects on immune responses. Aquaculture, 30:71-83. [DOI:10.1016/j.aquaculture.2005.10.033]
45. Sherwood G.D., Rasmussen J.B., Rowan D.J., Brodeur J., Hontela A.2000. Bioenergetic costs of heavy metal exposure in yellow perch (Perca flavescens): in situ estimates with a radiotracer technique. Canadian Journaof Fish and Aquatic Science, 57: 441–450. [DOI:10.1139/f99-268]
46. Siddiqui T.Q., Khan M.A. 2009. Effects of dietary protein levels on growth, feed utilization, protein retention efficiency and body composition of young Heteropneustes fossilis (Bloch). Fish Physiology Biochemistry, 5:479-488. [DOI:10.1007/s10695-008-9273-7]
47. Spry D.J., Hodson P.V., Wood C.M. 1988. Relative contributions of dietary and waterborne zinc in rainbow trout (Salmo gairdneri). Canadian journal of fisheries and aquatic sciences, 45:32-41. [DOI:10.1139/f88-005]
48. Tabachek J.L. 1986. Influence of dietary protein and lipid levels on growth, body composition and utilization efficiencies of Arctic charr, Salvelinus alpinus. Journal of Fish Biology, 29:139–151. [DOI:10.1111/j.1095-8649.1986.tb04933.x]
49. Watanabe T., Kiron V., Satoh S. 1997. Trace minerals in fish nutrition. Aquaculture, 151: 185–207. [DOI:10.1016/S0044-8486(96)01503-7]
50. Wekell, J.C. Shearer, K.D., Houle C.R. 1983. High zinc supplementation of rainbow trout diets, Progress in Fish Culture, 45: 144–147. [DOI:10.1577/1548-8659(1983)45[144:HZSORT]2.0.CO;2]
51. Wekell, J.C. Shearer, K.D., Gauglitz Jr., E.J. 1986. Zinc supplementation of rainbow trout diets: Tissue indicators of body zinc status. Progress in Fish Culture, 48:205-212. https://doi.org/10.1577/1548-8640(1986)48<205:ZSOTD>2.0.CO;2 [DOI:10.1577/1548-8640(1986)482.0.CO;2]
52. Willis N.J., Sunda W.G. 1984.Relative contributions of food and water in the accumulation of zinc by two species of marine fish. Marine Biology, 80: 273-2379. [DOI:10.1007/BF00392822]
53. Wood C.M. 2001. Toxic responses of the gill. In: Schlenk, D. and W.H. Benson (eds.), Target Organ Toxicity in Marine and Freshwater Teleosts. Taylor and Francis, London. [DOI:10.1201/9781315109244-2]
54. Yun B., Yu X., Min Xue, M., Liu, Y.; Wang, J.; Wu, X. ; Han, F. and Liang, X. 2015. Effects of dietary protein levels on the long-term growth response and fitting growth models of gibel carp (Carassius auratus gibelio). Animal Nutrition, 1: 70 -76. [DOI:10.1016/j.aninu.2015.05.003]
55. Zhang J., Zhou, F., Wang L., Shao Q., Xu, Z. 2010. Dietary Protein Requirement of Juvenile Black Sea Bream, Sparus macrocephalus. Journal of the World Aquaculture Society, 41(52): 151-164. [DOI:10.1111/j.1749-7345.2010.00356.x]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

zamatkesh A, karimzadeh K. Study of growth performance and survival of Kutum (Rutilus frisii kutum) fed diets containing different levels of protein and zinc. JAIR 2018; 6 (2) :73-90
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-478-fa.html

زحمتکش عسگر، کریم زاده کتایون. بررسی عملکرد رشد و بازماندگی بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) تغذیه شده با جیره های حاوی مقادیر مختلف پروتئین و روی. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1397; 6 (2) :73-90

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-478-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( 8-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645