[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 98 1398 ) ::
جلد 7 شماره 3 صفحات 142-125 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف چربی جیره بر شاخصهای رشد و بیوشیمیایی خون دورگه ماهی ماش (Linnaeus, 1758)Leuciscus aspius ماده × ماهی سفید (Kamensky, 1901) Rutilus kutum نر (♂Leuciscus aspius ♀ × Rutilus kutum )
بهرام فلاحتکار* ، محمدرضا کمالی کیا ، ایرج عفت پناه
چکیده:   (3530 مشاهده)

ﻣﻄﺎﻟﻌـﻪ حاضر در راستای ﺗﻌﯿﯿـﻦ تأثیرات ﻣﯿـﺰان ﭼﺮﺑﯽ جیره ﺑﺮ شاخص‌های رﺷـﺪ و ﺗﺮﮐﯿﺐ ﺷـﯿﻤﯿﺎیﯽ ﺑﺪن در دورگه ماهی ماش ماده × ماهی سفید نر ( L. aspius ♀ × R. kutum) اﻧﺠﺎم ﺷـﺪ. برای انجام این آزمایش تعداد 252 ماهی با وزن 8/5 ±3/29 گرم (میانگین ± SD) در چارچوب طرح کاملاً تصادفی در شش تیمار سه تکراری تقسیم شدند. ماهی‌ها پس از یک هفته سازگاری با 6 ﺟﯿـﺮه حاوی ﻧﯿﺘـﺮوژن یکسان (40 درﺻﺪ ﭘﺮوﺗﺌﯿـﻦ ﺧﺎم) و ﺳـﻄوح ﭼﺮﺑﯽ متفاوت شامل 7، 10، 13، 16، 19 و 22 درصد، به مدت 56 روز، بر اساس اشتها و سه وعده در روز غذادهی شدند. شاخص‌های مورد بررسی شامل وزن ﻧﻬﺎیﯽ، درﺻﺪ اﻓﺰایﺶ وزن ﺑﺪن، ﻧﺮخ رﺷﺪ ویﮋه، فاکتور وضعیت، ﺿﺮیﺐ ﺗﺒﺪیﻞ ﻏﺬایﯽ، ﺑﺎزده ﭘﺮوﺗﺌﯿﻦ، شاخص کبدی و شاخص احشایی بود. نتایج حاصل گویای معنی‌دار بودن تأثیر سطوح متفاوت چربی جیره‌غذایی بر شاخص‌های ﺿﺮیﺐ ﺗﺒﺪیﻞ ﻏﺬایﯽ و ﺑﺎزده ﭘﺮوﺗﺌﯿﻦ بود. اختلاف معنی‌داری در ترکیب لاشه، میزان پروتئین تام، لیپید کل، کلسترول و تری گلیسرید بین تیمارها دیده نشد. براساس یافته‌های تحقیق حاضر در تغذیه این ماهیان، افزایش میزان چربی جیره تا سطح 16 درصد در جهت بهبود شاخص‌های رشد پیشنهاد می‌گردد.
 

واژه‌های کلیدی: R. kutum، L. aspius، چربی، رشد، ترکیب لاشه، بیوشیمی خون
متن کامل [PDF 286 kb]   (634 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/12/28 | پذیرش: 1398/3/15 | انتشار: 1398/7/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Falahatkar B, Kamalikia M R, Efatpanah I. Fat requirement of hybrid Asp (Leuciscus aspius ♀) × Caspian Kutum (Rutilus frisii ♂); effect on growth and biochemical indices. JAIR 2019; 7 (3) :125-142
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-465-fa.html

فلاحتکار بهرام، کمالی کیا محمدرضا، عفت پناه ایرج. اثر سطوح مختلف چربی جیره بر شاخصهای رشد و بیوشیمیایی خون دورگه ماهی ماش (Linnaeus, 1758)Leuciscus aspius ماده × ماهی سفید (Kamensky, 1901) Rutilus kutum نر (♂Leuciscus aspius ♀ × Rutilus kutum ) . نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1398; 7 (3) :125-142

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-465-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 98 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645