[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 6، شماره 2 - ( 8-1397 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 60-49 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر بکارگیری دو نوع از آنزیم‌های کربوهیدراتی (سلولاز و آلفاآمیلاز) بر عملکرد رشد و فلور باکتریایی روده ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss)
عبدالمحمد عابدیان کناری* ، عارف حشمتی
چکیده:   (3354 مشاهده)

مطالعه حاضر به منظور اثر استفاده از آنزیمهای سلولاز و آلفاآمیلاز  بر رشد، فلور باکتریایی کل و لاکتوباسیلوسهای روده ماهی قزل­آلای رنگین­کمان ( Oncorhynchus mykiss) به مدت 8 هفته طراحی و اجرا گردید. در این راستا تعداد 240 قطعه بچه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (میانگین وزنی 72/0 ±  33/13) در هشت تیمار آزمایشی (به همراه سه تکرار) شامل تغذیه ماهی در کل دوره با جیره غذایی بدون آنزیم و کربوهیدرات 20 و 30 درصد به ترتیب گروه شاهد 1 و 5،  جیره غذایی حاوی 500 میلیگرم بر کیلوگرم آنزیم آلفاآمیلاز و کربوهیدرات 20 و 30 درصد به ترتیب تیمار 2 و 6، جیره غذایی 500 میلیگرم بر کیلوگرم سلولاز و کربوهیدرات 20 و 30 درصد به ترتیب تیمار 3 و 7 و جیره غذایی حاوی 500 میلیگرم بر کیلوگرم مخلوط آنزیمها (1:1) و کربوهیدرات 20 و 30 درصد به ترتیب تیمار 4 و 8، در 24 مخزن فایبر گلاس (100 لیتری) توزیع شدند. غذادهی سه بار در روز و در حد سیری صورت گرفت. در انتهای دوره آزمایش، تمامی ماهیان برای سنجش فاکتورهای رشد اندازه گیری شدند و از هر تکرار 2 عدد ماهی به صورت تصادفی جهت سنجش فلور باکتریایی کل و لاکتوباسیلوسهای روده نمونه برداری شد. میان تیمارها در شاخص افزایش وزن تفاوت معنی‌دار نبود. بهترینFCR  نیز درتیمار شاهد کربوهیدرات20 و آلفاآمیلازکربوهیدرات 30 مشاهده شد. بیشترین و کمترین میزان فلور باکتریایی کل روده و لاکتوباسیلوسهای روده به ترتیب در تیمار مخلوط آنزیم (1:1) با کربوهیدرات 30 درصد و تیمار شاهد با کربوهیدرات 20 درصد مشاهده گردید، به طور کلی نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که استفاده از آنزیم در تغذیه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان موجب تغییر در جمعیت باکتریایی روده میگرد و بر روی شاخص‌های تغذیه‌ای موثر است.

واژه‌های کلیدی: ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان، تغذیه، سلولاز، آلفاآمیلاز، فلور باکتریایی کل، فلور باکتریایی مفید
متن کامل [PDF 238 kb]   (913 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/21 | پذیرش: 1397/1/30 | انتشار: 1397/8/5
فهرست منابع
1. Abedian Kenari, A. A., Sotoudeh, E., ؛and Rezaei, M. H. (2011). Dietary soybean phosphatidylcholine affects growth performance and lipolytic enzyme activity in Caspian brown trout (Salmo trutta Caspius) alevin. Aquaculture Research, 42(5), 655-663. [DOI:10.1111/j.1365-2109.2010.02587.x]
2. Bayer, E. A., Lamed, R., & Himmel, M. E. (2007). The potential of cellulases and cellulosomes for cellulosic waste management. Current Opinion in Biotechnology, 18(3), 237-245.‏ [DOI:10.1016/j.copbio.2007.04.004]
3. Bedford, M. R., Apajalahti, J., van der Poel, A. F. B., Váhl, J. L., & Kwakkel, R. P. (2001). Implications of diet and enzyme supplementation on the microflora of the intestinal tract. In Advances in nutritional technology 2001. Proceedings of the 1st World Feed Conference, Utrecht, Netherlands, 7-8 November, 2001. (pp. 197-206). Wageningen Pers.‏
4. Ben-Giglrey, B., Vieites Baptista de Sousa, J. M., & Villa, T. G. (1998). Changes in biogenic amines and microbiological analysis in albacore (Thunnus alalunga) muscle during frozen storage. Journal of Food Protection, 61(5), 608-615.‏ [DOI:10.4315/0362-028X-61.5.608]
5. Berg, R. D. (1996). The indigenous gastrointestinal microflora. Trends in microbiology, 4(11), 430-435. [DOI:10.1016/0966-842X(96)10057-3]
6. Castillo, S., & Gatlin, D. M. (2015). Dietary supplementation of exogenous carbohydrase enzymes in fish nutrition: a review. Aquaculture, 435, 286-292.‏ [DOI:10.1016/j.aquaculture.2014.10.011]
7. Freter, R. (1992). Factors affecting the microecology of the gut. In Probiotics (pp. 111-144). Springer Netherlands.‏ [DOI:10.1007/978-94-011-2364-8_6]
8. Fynn-Aikins K., Hung S.S., Liu W., Li H., 1992. Growth lipogenesis and liver composition of juvenile white sturgeon fed different levels of D-glucose. Aquaculture, 105: 61 – 72. [DOI:10.1016/0044-8486(92)90162-E]
9. Gonzalez, C. J., López-Díaz, T. M., Prieto, M., & Otero, A. (1999). Bacterial microflora of wild brown trout (Salmo trutta), wild pike (Esox lucius), and aquacultured rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Journal of Food Protection, 62(11), 1270-1277.‏ [DOI:10.4315/0362-028X-62.11.1270]
10. Ghomi M. R., Shahriari R., Langroudi H. F., Nikoo M., von Elert E. 2012. Effects of exogenous dietary enzyme on growth, body composition, and fatty acid profiles of cultured great sturgeon Huso huso fingerlings. Aquaculture International, 20(2), 249-254.‏ [DOI:10.1007/s10499-011-9453-9]
11. Guarner, F., & Malagelada, J. R. (2003). Gut flora in health and disease. The Lancet, 361(9356), 512-519.‏ [DOI:10.1016/S0140-6736(03)12489-0]
12. Hebb C.D., Castell J.D., Anderson D.M., Batt J., 2003. Growth and feed conversion of juvenile winter flounder (Pleuronectes americanus) in relation to different protein-to-lipid levels in isocaloric diets. Aquaculture, 221: 439 - 449. [DOI:10.1016/S0044-8486(03)00064-4]
13. Isolauri, E., Kirjavainen, P. V., & Salminen, S. (2002). Probiotics: a role in the treatment of intestinal infection and inflammation. Gut, 50(suppl 3), iii54-iii59.‏ [DOI:10.1136/gut.50.suppl_3.iii54]
14. Kenari, A. A., Sotoudeh, E., & Rezaei, M. H. (2011). Dietary soybean phosphatidylcholine affects growth performance and lipolytic enzyme activity in Caspian brown trout (Salmo trutta Caspius) alevin. Aquaculture Research, 42(5), 655-663.‏ [DOI:10.1111/j.1365-2109.2010.02587.x]
15. Kuz'mina, V. V. (1996). Influence of age on digestive enzyme activity in some freshwater teleosts. Aquaculture, 148, 25-37.‏ [DOI:10.1016/S0044-8486(96)01370-1]
16. Rolfe, R. D. (2000). The role of probiotic cultures in the control of gastrointestinal health. The Journal of nutrition, 130(2), 396S-402S.‏ [DOI:10.1093/jn/130.2.396S]
17. Sharifuzzaman, S. M., & Austin, B. (2010). Kocuria SM1 controls vibriosis in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum). Journal of applied microbiology, 108(6), 2162-2170.‏
18. Salminen, S., Bouley, C., Boutron, M. C., Cummings, J. H., Franck, A., Gibson, G. R., ... & Rowland, I. (1998). Functional food science and gastrointestinal physiology and function. British Journal of Nutrition, 80(S1), S147-S171.‏ [DOI:10.1079/BJN19980108]
19. Schutte, J. B. (1990). Nutritional implications and metabolizable energy value of D-xylose and L-arabinose in chicks. Poultry science, 69(10), 1724-1730.‏ [DOI:10.3382/ps.0691724]
20. Sinha, A. K., Kumar, V., Makkar, H. P., De Boeck, G., & Becker, K. (2011). Non-starch polysaccharides and their role in fish nutrition–A review. Food Chemistry, 127, 1409. [DOI:10.1016/j.foodchem.2011.02.042]
21. Wong, D. W.) 2013). Food enzymes: structure and mechanism. Springer Science & Business Media. 851 p.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

abedian M, heshmti A. Study of Exogenous Enzymes Carbohydrase on using Diets with Different Carbohydrate Levels on Intestinal bacterial flora and Growth in Rainbow trout (Oncorhyncus mykiss) Feedings. JAIR 2018; 6 (2) :49-60
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-410-fa.html

عابدیان کناری عبدالمحمد، حشمتی عارف. تاثیر بکارگیری دو نوع از آنزیم‌های کربوهیدراتی (سلولاز و آلفاآمیلاز) بر عملکرد رشد و فلور باکتریایی روده ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1397; 6 (2) :49-60

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-410-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( 8-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645