:: دوره 4، شماره 3 - ( 9-1395 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 92-81 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پلیمر طبیعی پلی بتاهیدروکسی بوتیرات (Poly-β-hydroxybutyrate) و باکتری های تجزیه کننده آن بر متابولیسم چربی و pH دستگاه گوارش در بچه ماهیان تاسماهی سیبری Acipenser baerii Brandt, 1869
ابراهیم حسین نجدگرامی* ، پیتر بوسیر
چکیده:   (4194 مشاهده)

پلی به تا هیدروکسی بوتیرات (PHB) یک پلی مر طبیعی می باشد که در شرایط استرس زای محیطی در باکتری ها تولید می شود و تجزیه آن در دستگاه گوارش آبزیان باعث تولید اسیدچرب کوتاه زنجیره بتاهیدروکسی بوتیریک اسید می شود. تعداد 592 بچه ماهی تاسماهی سیبری (A. baerii) با وزن اولیه 0/9±11/1 گرم، برای بررسی تأثیر پلی بتاهیدروکسی بوتیرات و باکتری های تجزیه کننده آن بر متابولیسم چربی و pH دستگاه گوارش، به مدت 60 روز با چهار تیمار جیره پایه، جیره پایه حاوی دو گونه باکتری (Acidovorax spp. G3DM-41 and BSB421) تجزیه کننده PHB هر کدام با تراکم  107CFU/g feed، دو درصد PHB، باکتری های تجزیه کننده + دو درصد PHB) تغذیه شدند. در انتهای دوره پرورش نتایج نشان داد که استفاده از تیمارهای غذایی بر متابولیسم چربی در کبد و ماهیچه به ماهیان تأثیر گذاشته است. براساس این نتایج تأثیر معنی دار بر میزان اسیدهای چرب اشباع، تک غیر اشباع، اسید لینولئیک و میزان کل امگا 6 ماهیچه در بین تیمارها دیده نشد. پایین ترین مقادیر اسیدهای چرب اسید لینولنیک، DHA, EPA و میزان کل امگا 3 در ماهیچه در تیمار چهارم دیده شد که با 3 تیمار اول دارای اختلاف معنی دار بود. همچنین استفاده از تیمارهای غذایی تنها بر میزان کل اسیدهای چرب امگا 6 در کبد تأثیر گذار بود که به ترتیب بالاترین و پایین ترین مقادیر آن، به ترتیب در تیمار چهارم و سوم دیده شد که با یکدیگر دارای اختلاف معنی دار بودند. pH دستگاه گوارش در انتهای دوره اندازه گیری شد و پایین ترین میزان آن در 3 منطقه (ابتدای و انتهای روده کوچک، روده بزرگ) در بچه ماهیانی دیده شد که از تیمار سوم تغذیه کرده بودند که با سایر تیمارها دارای اختلاف معنی دار بود. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از PHB و باکتری های تجزیه کننده آن بر متابولیسم چربی و همچنین PH دستگاه گوارش در بچه ماهیان تاس ماهی سیبری تأثیرگذار است که می توان از این مسئله برای بهبود کیفیت گوشت بچه ماهیان و شاخص سلامت روده از آن استفاده کرد. 

واژه‌های کلیدی: A. baerii، پلی مر، پلی به تا هیدروکسی بوتیرات، متابولیسم چربی، پریبیوتیک
متن کامل [PDF 367 kb]   (1863 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/4/1 | پذیرش: 1395/6/2 | انتشار: 1395/9/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 3 - ( 9-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها