:: دوره 5، شماره 3 - ( 9-1396 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 90-71 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر استفاده از طعمه بر ترکیب و تنوع گونه ای ماهیان گرگوری در آب های بندرلنگه (خلیج‌فارس)
مهدی دست باز ، سید یوسف پیغمبری* ، سعید گرگین
چکیده:   (4694 مشاهده)
صید چند گونه ای از ویژگی های صید با قفس های سنتی (گرگور) می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه استفاده از نوع طعمه (ساردین، ماهی مرکب و گربه ماهی) و شکل طعمه (تکه ای و چرخ شده) روی ترکیب صید ماهیان در دو منطقه نزدیک ساحل (4 مایل) و دور از ساحل (11 مایل) ساحل گشه (از توابع شهرستان بندرلنگه) با مدت زمان غوطه وری 24 ساعت انجام شد. نتایج نشان داد که استفاده از طعمه های مختلف بر تعداد گونه های هامور معمولی، سرخو کج پولک، سرخو معمولی، سنگسر معمولی، شوریده و کوپر اثر معنی داری داشت. ماهی هامور معمولی در هر دو ایستگاه بیش ترین فراوانی را به خود اختصاص داد. کم ترین تعداد ماهیان صید شده مربوط به استفاده از طعمه گربه ماهی و بیشترین میزان مربوط به استفاده از طعمه ماهی مرکب و ساردین بودند. در مقایسه شاخص های زیستی، شاخص مارگالف در هر دو ایستگاه بین فصول هیچ اختلاف معنی داری وجود نداشت. در مورد شاخص یکنواختی، تنها برای ایستگاه 1 بین فصول اختلاف معنی داری وجود داشت، ولی شاخص شانون در هر دو ایستگاه بین فصول اختلاف معنی داری وجود داشت. به طور کلی، استفاده از طعمه ساردین در فصل بهار و طعمه‌ ماهی مرکب در فصل زمستان بهترین کارایی از نظر تنوع گونه ای داشتند. همچنین پیشنهاد می شود از گربه ماهی به دلیل کارایی پایین، به عنوان طعمه استفاده نشود.

واژه‌های کلیدی: تنوع گونه ای، گرگور، طعمه، ترکیب صید، خلیج فارس
متن کامل [PDF 710 kb]   (1125 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/16 | پذیرش: 1395/8/6 | انتشار: 1396/9/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 3 - ( 9-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها