[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 5، شماره 3 - ( 9-1396 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 90-71 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر استفاده از طعمه بر ترکیب و تنوع گونه ای ماهیان گرگوری در آب های بندرلنگه (خلیج‌فارس)
مهدی دست باز ، سید یوسف پیغمبری* ، سعید گرگین
چکیده:   (4663 مشاهده)
صید چند گونه ای از ویژگی های صید با قفس های سنتی (گرگور) می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه استفاده از نوع طعمه (ساردین، ماهی مرکب و گربه ماهی) و شکل طعمه (تکه ای و چرخ شده) روی ترکیب صید ماهیان در دو منطقه نزدیک ساحل (4 مایل) و دور از ساحل (11 مایل) ساحل گشه (از توابع شهرستان بندرلنگه) با مدت زمان غوطه وری 24 ساعت انجام شد. نتایج نشان داد که استفاده از طعمه های مختلف بر تعداد گونه های هامور معمولی، سرخو کج پولک، سرخو معمولی، سنگسر معمولی، شوریده و کوپر اثر معنی داری داشت. ماهی هامور معمولی در هر دو ایستگاه بیش ترین فراوانی را به خود اختصاص داد. کم ترین تعداد ماهیان صید شده مربوط به استفاده از طعمه گربه ماهی و بیشترین میزان مربوط به استفاده از طعمه ماهی مرکب و ساردین بودند. در مقایسه شاخص های زیستی، شاخص مارگالف در هر دو ایستگاه بین فصول هیچ اختلاف معنی داری وجود نداشت. در مورد شاخص یکنواختی، تنها برای ایستگاه 1 بین فصول اختلاف معنی داری وجود داشت، ولی شاخص شانون در هر دو ایستگاه بین فصول اختلاف معنی داری وجود داشت. به طور کلی، استفاده از طعمه ساردین در فصل بهار و طعمه‌ ماهی مرکب در فصل زمستان بهترین کارایی از نظر تنوع گونه ای داشتند. همچنین پیشنهاد می شود از گربه ماهی به دلیل کارایی پایین، به عنوان طعمه استفاده نشود.

واژه‌های کلیدی: تنوع گونه ای، گرگور، طعمه، ترکیب صید، خلیج فارس
متن کامل [PDF 710 kb]   (1118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/16 | پذیرش: 1395/8/6 | انتشار: 1396/9/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dastbaz M, Paighambari S Y, Gorgin S. Effect of bait types and shapes on catch composition and diversity of fish pot in Bandar Lengeh waters (Persian Gulf). JAIR 2017; 5 (3) :71-90
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-334-fa.html

دست باز مهدی، پیغمبری سید یوسف، گرگین سعید. تأثیر استفاده از طعمه بر ترکیب و تنوع گونه ای ماهیان گرگوری در آب های بندرلنگه (خلیج‌فارس). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1396; 5 (3) :71-90

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-334-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 3 - ( 9-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645