[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 120-105 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن کنجد در سطوح مختلف بر شاخص های رشد ماهی قزل الای رنگین ‌کمان‎(Oncorhynchus mykiss)‎
پریتا کوچنین* ، آذر همت زاده ، سعید کیوان شکوه ، سید امیر حسین جلالی
چکیده:   (3174 مشاهده)

پژوهش حاضر به‌منظور ارزیابی اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن کنجد بر کارایی رشد، تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی بافت ماهیچه در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (O. mykiss) (وزن متوسط 03/2±52/54 گرم) طی دوره 8 هفته­ای طراحی و اجرا گردید. پنج جیره غذایی یکسان با سطوح مختلف روغن ماهی و روغن کنجد (100درصد روغن ماهی، 75 درصد روغن ماهی و 25 درصد روغن کنجد، 50 درصد روغن ماهی و 50 درصد روغن کنجد، 25 درصد روغن ماهی و 75 درصد روغن کنجد و 100 درصد روغن کنجد) با سه تکرار در هر تیمار فرموله شد. براساس نتایج حاصل برخی شاخص­های رشد مانند میانگین افزایش وزن، اختلاف معنی‌داری را در تیمارهای مختلف نشان نداد. میزان ضریب رشد ویژه با افزایش میزان روغن کنجد جیره کاهش یافته و شاخص احشایی بین تیمارها اختلاف معنی‌دار داشته و تیمار 5 بیشترین مقدار و تیمار 3  کمترین مقدار را داشت. شاخص کبدی ماهیان در تیمارهای مختلف نیز اختلاف معنی‌داری داشته و بیشترین آن در تیمار 2 و کمترین آن در تیمار 3  بود. این جایگزینی بر ترکیب بیوشیمیایی بافت ماهیچه اثر گذاشته و میزان چربی در ماهیان تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌داری داشت که با افزایش میزان روغن کنجد در جیره کاهش یافت. میزان پروتئین در تیمار 5 بیشترین مقدار بوده و با دیگر تیمارها اختلاف معنی‌داری با درجه اطمینان 95% داشت. براساس پارامترهای حاصل از این تحقیق می‌توان بیان کرد روغن کنجد می‌تواند به‌عنوان یکی از گزینه‌های جایگزینی با روغن ماهی مطرح شود. البته چون این روغن همچون دیگر روغن‌های گیاهی فاقد اسیدهای چرب امگا 3 است، می‌تواند در دوره‌های میانی پرورش ماهی قزل‌آلا تا سطح 75 درصد جایگزین شده و در دو ماه پایانی دوره پرورش مجدداً از روغن ماهی به‌دلیل داشتن اسیدهای چرب مفید برای سلامتی انسان استفاده گردد.
 
 

واژه‌های کلیدی: O. mykiss، روغن ماهی، روغن کنجد، شاخص رشد، ترکیب بیوشیمیایی لاشه
متن کامل [PDF 250 kb]   (681 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/11/3 | پذیرش: 1395/7/25 | انتشار: 1398/4/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kochanian P, Hematzadeh A, Keyvanshokooh S, Jalali S A H. Effect of dietary sesame oil on growth and carcass composition of rainbow trout ( Oncorhynchus mykiss) ‎juvenile. JAIR 2019; 7 (2) :105-120
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-315-fa.html

کوچنین پریتا، همت زاده آذر، کیوان شکوه سعید، جلالی سید امیر حسین. اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن کنجد در سطوح مختلف بر شاخص های رشد ماهی قزل الای رنگین ‌کمان‎(Oncorhynchus mykiss)‎. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1398; 7 (2) :105-120

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-315-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645