[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 5، شماره 3 - ( 9-1396 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 114-103 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مکمل غذایی اسپیرولینا (Spirulia Platensis) بر آسیب اکسیداتیو بافتی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1785 در مواجهه با سیانید
مهرزاد مهرابیان ، حسن باغشنی* ، داور شاهسونی ، حسنی قلی پور کنعانی
چکیده:   (4789 مشاهده)
آسیب اکسیداتیو ناشی از سیانید می تواند در ایجاد ضایعات بافتی ناشی از مواجهه با دز تحت کشنده سیانید دخیل باشد. در تحقیق حاضر برخی شاخص های وضعیت اکسیداتیو به دنبال مواجهه تجربی با سیانید در بافت های کبد، کلیه، ﺁبشش و مغز ماهی کپور معمولی (C. carpio) مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین اثرات احتمالی مفید جلبک اسپیرولینا در بهبود وضعیت اکسیداتیو و جلوگیری از تغییرات ایجاد شده بررسی گردید. ۹۰ قطعه ماهی کپور معمولی (با وزن تقریبی 60 گرم) به سه گروه 30 تایی تقسیم شدند. گروه 1 به عنوان کنترل در نظر گرفته شد. گروه 2 تحت تأثیر دوزmg/L 0/4 پتاسیم سیانید قرار گرفت و جیره فاقد اسپیرولینا دریافت نمود. گروه 3 طی دوره مواجهه با سیانید پتاسیم (mg/L 0/4)، با غذای حاوی اسپیرولینا پلاتنسیس (10% در جیره) برای مدت 30 روز تغذیه شد. نتایج این تحقیق نشان دهنده افزایش معنی دار میزان مالون دی آلدهید در بافت کبد، کلیه و مغز کپور معمولی به دنبال مواجهه با سیانید بود. علاوه براین مسمومیت با سیانید باعث افزایش گروه های کربونیل پروتئین ها در بافت کبد و کلیه شد، اگرچه این افزایش فقط در کلیه معنی دار بود. مصرف اسپیرولینا در گروه 3 به طور مؤثری سطوح مالون دی آلدهید را در کبد، کلیه و مغز کاهش داد و همچنین موجب کاهش گروه های کربونیل پروتئین ها در بافت کلیه شد طوری که میزان این پارامترها اختلاف معنی داری با گروه کنترل نداشتند. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که اسپیرولینا تا حدودی اثر کاهنده بر آسیب اکسیداتیو ناشی از سیانید در بافت های ماهی کپور دارد. براساس نتایج حاضر می توان پیشنهاد نمود که اسپیرولینا می تواند اثرات پیشگیری کننده در موارد مسمومیت با سیانید در ماهی کپور داشته باشد و مصرف مکمل خوراکی آن بخصوص در ماهیانی که در محیط های آبی آلوده زندگی می کنند می تواند اثرات مفیدی داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: C. carpio، سیانیدپتاسیم، اسپیرولینا، مالون دی آلدهید، گروه های کربونیل پروتئین
متن کامل [PDF 447 kb]   (1560 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/20 | پذیرش: 1395/1/19 | انتشار: 1396/9/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehrabian Fard M, Baghshani H, Shahsavani D, Gholipour H. Effect of dietary supplementation of Spirulina (Spirulia platensis) on cyanide-induced oxidative damage of Common Carp Cyprinus carpio Linnaeus, 1758. JAIR 2017; 5 (3) :103-114
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-303-fa.html

مهرابیان مهرزاد، باغشنی حسن، شاهسونی داور، قلی پور کنعانی حسنی. تاثیر مکمل غذایی اسپیرولینا (Spirulia Platensis) بر آسیب اکسیداتیو بافتی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1785 در مواجهه با سیانید . نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1396; 5 (3) :103-114

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-303-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 3 - ( 9-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645