:: دوره 4، شماره 3 - ( 9-1395 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 80-65 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر سطوح مختلف بتائین جیره غذایی بر رشد، ترکیب لاشه و برخی فراسنجه های خون شناسی و بیوشیمیایی سرم خون بچه فیل ماهی پرورشی (Huso huso (Linnaeus, 1758
محمود محسنی* ، محمد پورکاظمی ، میرحامد سیدحسنی ، حمیدرضا پورعلی
چکیده:   (5760 مشاهده)

بررسی حاضر به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف مکمل بتائین جیره غذایی (0/5، 1، 5/1، 2 و 5/2 درصد بتائین بر کیلوگرم از رژیم غذایی) بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و برخی فراسنجه های خون شناسی و بیوشیمیایی سرم خون بچه فیل ماهی پرورشی (H. huso)، طراحی و اجرا گردید. بدین منظور، تعداد 150 قطعه ماهی (0/61±4/6 گرم) به طور تصادفی در 15 تانک فایبرگلاس (500 لیتری، 10 قطعه ماهی در هر تانک) توزیع شدند. برای هر تیمار، 3 تکرار در نظر گرفته شد و ماهیان با یکی از 5 جیره آزمایشی در حد سیری به مدت 12 هفته تغذیه شدند. وزن نهایی، شاخص رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین، ضریب چاقی و ضریب تبدیل غذایی ماهیانی تغذیه شده از جیره محتوی 1/5 تا 2 درصد بتائین در انتهای دوره آزمایش، به طور معنی داری از ماهیان تغذیه شده از جیره حاوی 0/5 درصد بتائین مناسب تر بود. بالاترین میزان رشد و کارایی غذا نیز در ماهیان تغذیه شده با 1/5 تا 2 درصد بتائین مشاهده گردید. با افزودن بتائین به جیره غذایی ماهیان، میزان پروتئین لاشه به طور معنی داری افزایش یافت. به علاوه، مقادیر متوسط گلبول‏های سفید خون و فعالیت آنزیم های کبدی مانند آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز(AST) در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 1/5 تا 2/5 درصد بتائین، نسبت به آن هایی که با جیره حاوی 0/5 درصد بتائین تغذیه شدند به طور معنی داری کمتر بود. در نتیجه، به منظور دستیابی به حداکثر رشد، ترکیب بهینه لاشه و شاخص های خون شناسی و آنزیم های کبدی در بچه فیل ماهی پرورشی، پیشنهاد می شود از میزان 1/5 تا 2 درصد بتائین در جیره غذایی این ماهی استفاده گردد. 

واژه‌های کلیدی: H. huso، بتائین، رشد، کارایی غذا، فراسنجه های خون شناسی و بیوشیمیایی
متن کامل [PDF 509 kb]   (1999 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/19 | پذیرش: 1395/1/26 | انتشار: 1395/9/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 3 - ( 9-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها