بررسی حاضر به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف مکمل بتائین جیره غذایی (0/5، 1، 5/1، 2 و 5/2 درصد بتائین بر کیلوگرم از رژیم غذایی) بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و برخی فراسنجه های خون شناسی و بیوشیمیایی سرم خون بچه فیل ماهی پرورشی (H. huso)، طراحی و اجرا گردید. بدین منظور، تعداد 150 قطعه ماهی (0/61±4/6 گرم) به طور تصادفی در 15 تانک فایبرگلاس (500 لیتری، 10 قطعه ماهی در هر تانک) توزیع شدند. برای هر تیمار، 3 تکرار در نظر گرفته شد و ماهیان با یکی از 5 جیره آزمایشی در حد سیری به مدت 12 هفته تغذیه شدند. وزن نهایی، شاخص رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین، ضریب چاقی و ضریب تبدیل غذایی ماهیانی تغذیه شده از جیره محتوی 1/5 تا 2 درصد بتائین در انتهای دوره آزمایش، به طور معنی داری از ماهیان تغذیه شده از جیره حاوی 0/5 درصد بتائین مناسب تر بود. بالاترین میزان رشد و کارایی غذا نیز در ماهیان تغذیه شده با 1/5 تا 2 درصد بتائین مشاهده گردید. با افزودن بتائین به جیره غذایی ماهیان، میزان پروتئین لاشه به طور معنی داری افزایش یافت. به علاوه، مقادیر متوسط گلبولهای سفید خون و فعالیت آنزیم های کبدی مانند آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز(AST) در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 1/5 تا 2/5 درصد بتائین، نسبت به آن هایی که با جیره حاوی 0/5 درصد بتائین تغذیه شدند به طور معنی داری کمتر بود. در نتیجه، به منظور دستیابی به حداکثر رشد، ترکیب بهینه لاشه و شاخص های خون شناسی و آنزیم های کبدی در بچه فیل ماهی پرورشی، پیشنهاد می شود از میزان 1/5 تا 2 درصد بتائین در جیره غذایی این ماهی استفاده گردد.