:: دوره 1، شماره 2 - ( 6-1392 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 82-69 برگشت به فهرست نسخه ها
بکارگیری دافنی ماگنا (Dahnia magna) و ناپلی آرتمیا در تغذیه آغازین لارو ماهی چالباش Acipenser guldenstaedtii Brandt and Ratzeburg, 1833
حجت‌اله جعفریان* ، سمیرا جعفریان ، نورمحمد مختومی
چکیده:   (5427 مشاهده)

آزمایش تغذیه ای 28 روزه با لارو ماهی چالباش در شروع تغذیه فعال، با استفاده از 3 غذای زنده شامل دافنی ماگنا، آرتمیا اورمیانا و مخلوط آنها (50 درصد وزنی دافنی و 50 درصد وزنی آرتمیا) طی 6 بار تغذیه در روز انجام شد. لاروهای سالم ماهی چالباش از مرکز ماهیان خاویاری مرجانی تهیه شدند. لاروهای ماهی در سه تیمار (D ،A و D+A) با 3 تکرار (100 ماهی در هر حوضچه) برنامه ریزی شده، بر پایه 30 درصد وزن بدن در روز، به ترتیب از ناپلی آرتمیا اورمیانا، دافنی و مخلوط آنها تغذیه شدند. میانگین وزن اولیه بدن لاروهای ماهی2/5±35/33 میلی گرم و تراکم آنها 2 عدد در لیتر بود. این آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. ماهیان به طور انفرادی در شروع و پایان آزمایش وزن شدند. ترکیب تقریبی لاشه نمونه های ماهی (ابتدا و انتهای آزمایش)، ناپلی آرتمیا، دافنی و مخلوط آنها تعیین شد. بیشترین پروتئین (75/68 درصد) و چربی خام لاشه (9/16 درصد) به ترتیب در تیمارهای D+A (لارو ماهی تغذیه شده با مخلوط ناپلی آرتمیا و دافنی) و A به دست آمد و اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده شد (0/05 > P). بالاترین کارآیی ابقاء پروتئین (72/29 درصد)، کارآیی ابقاء چربی (14/61 درصد) و کارآیی ابقاء انرژی (44/81 درصد) در تیمار D+A به دست آمد. در حالی که حداقل نسبت کارآیی پروتئین (6/18) و کارآیی انرژی (0/83) به ترتیب در تیمارهای A و D نشان داده شد. نتایج مشاهدات حاضرثابت کرد که توانایی بهره برداری لارو ماهی چالباش در استفاده از غذای زنده، متفاوت است.

واژه‌های کلیدی: ماهی چالباش، دافنی، ناپلی آرتمیا، نسبت کارآیی پروتئین
متن کامل [PDF 365 kb]   (2004 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/7/1 | پذیرش: 1394/7/1 | انتشار: 1394/7/1


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 2 - ( 6-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها