[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 1، شماره 1 - ( 3-1392 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 40-29 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر غلظت‌های مختلف یوجینول و زمان بیهوشی بر برخی شاخص‌های بیوشیمیایی خون ماهی قرمز (Carassius auratus)
سیدمرتضی حسینی* ، ملیکا قلیچ پور
چکیده:   (5168 مشاهده)

در این تحقیق اثر دوزهای مختلف یوجینول و زمان بیهوشی بر کورتیزول و گلوکز خون ماهی قرمز (C. auratusمورد بررسی قرار گرفت. ماهیان قرمز در معرض غلظت های 50، 75، 100، 125 و 150 قسمت در میلیون یوجینول به مدت 40-360 ثانیه قرار گرفتند و خونگیری شدند. در آزمایشی دیگر، ماهیان در معرض غلظت 50، 75، 100، 125، 150 و 175 قسمت در میلیون یوجینول قرار گرفتند و پس از رسیدن به مرحله 4 و 5 بیهوشی، زمان بیهوشی ثبت و ماهیان خونگیری شدند. نمونه های خون جهت تعیین سطوح کورتیزول و گلوکز و بررسی ارتباط بین این شاخص ها و زمان بیهوشی و یا غلظت یوجینول استفاده شدند. در غلظت های 50 و 75 قسمت در میلیون، سطوح کورتیزول و گلوکز خون به طور معنی داری تحت تاثیر مدت زمان بیهوشی بود. در غلظت های 100 و 125 قسمت در میلیون، سطوح کورتیزول و گلوکز خون به طور معنی داری تحت تاثیر مدت زمان بیهوشی، غلظت یوجینول و برهمکنش آنها بود. در غلظت 150 قسمت در میلیون تنها کورتیزول خون با افزایش زمان بیهوشی افزایش معنی دار داشت ولی تغییری در گلوکز خون مشاهده نگردید. بررسی همبستگی کورتیزول و گلوکز خون با زمان بیهوشی و غلظت یوجینول حاکی از این بود که زمان بیهوشی عامل کلیدی تعیین کننده سطوح این مولفه های خونی می باشد. زمان بیهوشی نسبت به غلظت ماده بیهوشی تاثیر بیشتری در تعیین سطوح کورتیزول و گلوکز خون ماهی قرمز دارد. بر این اساس، ماهی قرمز باید با استفاده از غلظت های بالای یوجینول در زمان کوتاه بیهوش و خونگیری شود تا حداقل استرس به آن وارد شود.

واژه‌های کلیدی: ماهی قرمز، بیهوشی، کورتیزول، گلوکز، یوجینول
متن کامل [PDF 301 kb]   (1066 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/5/7 | پذیرش: 1394/5/7 | انتشار: 1394/5/7
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini S M, Ghelichpour M. The effect of different doses of eugenol and induction time on the blood cortisol and glucose level in goldfish (Carassius auratus). JAIR 2013; 1 (1) :29-40
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-192-fa.html

حسینی سیدمرتضی، قلیچ پور ملیکا. اثر غلظت‌های مختلف یوجینول و زمان بیهوشی بر برخی شاخص‌های بیوشیمیایی خون ماهی قرمز (Carassius auratus). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1392; 1 (1) :29-40

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-192-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( 3-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645