:: دوره 5، شماره 1 - ( 3-1396 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 78-69 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات پودر زنجبیل (Zingiber officinale) بر رشد، برخی پارامترهای ایمنی موکوسی و پارامترهای خونی در بچه ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum (Kamensky, 1901
فاضل ظهیری* ، محمدرضا ایمانپور ، عبدالمجید حاجی مرادلو ، سیدحسین حسینی‌فر
چکیده:   (6308 مشاهده)
در مطالعه حاضر اثرات سطوح مختلف پودر زنجبیل بر برخی از فاکتورهای ایمنی موکوسی، پارامترهای خونی و رشد در بچه ماهی سفید (R. kutum) دریای خزر مورد بررسی قرار گرفت. بچه ماهیان با میانگین وزن (1/60±3/69 گرم) به تعداد 420 قطعه در 12 مخزن به صورت تصادفی توزیع گردیده و به مدت 8 هفته با سطوح مختلف [صفر (گروه شاهد)، 1، 5 و 10 گرم زنجبیل در 1 کیلوگرم جیره پایه] غذادهی شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای تغذیه شده با بیشترین میزان زنجبیل دارای بیشترین میزان فعالیت آنزیم الکالین فسفاتاز قلیایی، پروتئین کل و فعالیت لیزوزمی‌ در موکوس بود و اختلاف معنی داری بین تیمارها وجود داشت. شمارش گلبول های قرمز و سفید خون، هماتوکریت و هموگلوبین اختلاف معنی دار بین تیمارهای تغذیه شده با زنجبیل و گروه شاهد نشان داد. بیشترین تعداد لنفوسیت در تیمار تغذیه شده با سطح بالای زنجبیل و کم ترین تعداد در گروه شاهد بود و اختلاف معنی داری بین تیمارهای تغذیه شده با زنجبیل و گروه شاهد وجود داشت. اما در شمارش مونوسیت ها و ائوزینوفیل ها اختلاف معنی داری بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد. همچنین، ماهیان تغذیه شده با زنجبیل در مقایسه با گروه شاهد رشد بهتری داشتند و بیشترین مقدار مربوط به تیمار تغذیه شده با سطح 10 گرم زنجبیل می باشد. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از زنجبیل موجب افزایش میزان پارامترهای موکوسی، فاکتورهای خونی و رشد در بچه ماهی سفید (R. kutum) دریای خزر نسبت به تیمار شاهد شده است. 
واژه‌های کلیدی: R. kutum، زنجبیل، موکوس، پارامترهای خونی
متن کامل [PDF 266 kb]   (2077 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/3/21 | پذیرش: 1394/5/13 | انتشار: 1396/3/31


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 1 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها