[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 50-43 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر نانوسلنیوم جیره بر شاخص‌‌های رشد، سیستم ایمنی و آنزیم‌های کبدی اوزون برون (Acipenser stellatus) نوجوان
علی حسین‌پور زلتی ، میر حامد سید حسنی* ، تورج سهرابی ، حسین آدینه
چکیده:   (873 مشاهده)
تأثیر الحاق نانوسلنیوم به جیره تجاری بر شاخص‌های رشد، آنزیم‌های کبدی و سیستم ایمنی بدن اوزون برون (Acipenser stellatus) نوجوان موردبررسی قرار گرفت. 120 قطعه بچه‌ماهی فیل‌ماهی با وزن متوسط 03/1±93/21 گرم به مدت 8 هفته با جیره‌های A، B، C و D (به‌ترتیب حاوی 1/0، 2/0، 3/0 و فاقد نانوسلنیوم) تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش جهت بررسی آنزیم‌های کبدی و شاخص‌های سیستم ایمنی از ماهیان نمونه خون تهیه شد. وزن نهایی و رشد روزانه در ماهیان تغذیه ‌شده با جیره A (1/0 میلی‌گرم نانوسلنیوم در یک کیلوگرم جیره) به طور معنی ‌داری بالاتر از ماهیان تغذیه شده با جیره C (3/0 میلی‌گرم نانوسلنیوم در یک کیلوگرم جیره) بود (0.05 >p)، اما اختلاف معنی‌داری با ماهیان تغذیه شده با جیره D (فاقد نانوسلنیوم) نداشت (p>0.05). ضریب چاقی و نسبت بازده پروتئین ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 1/0 میلی‌گرم در کیلوگرم نانوسلنیوم به‌طور معنی‌داری بیشتر از ماهیان تغذیه شده با جیره‌های C و  Dبود (0.05 >p)، اختلاف معنی‌داری در شاخص ایمونوگلوبولین کل (IgM) و کمپلمان (ACH50) در گروه‌های مختلف مشاهده نشد (p>0.05). اما ترشح لیزوزیم در ماهیان تغذیه شده با جیره  Bبه‌طور معنی‌داری بیشتر از سایر گروه‌‌ها بود (p < 0.05). اختلاف معنی‌داری در فعالیت آنزیم‌های آلکالین فسفاتاز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینو-ترانسفراز در ماهیان تغذیه‌شده با جیره‌های حاوی نانوسلنیوم در مقایسه با تیمار فاقد نانوسلنیوم مشاهده نشد. به‌نظر می‌رسد که افزودن 1/0 و 2/0 میلی گرم نانوسلنیوم در یک کیلوگرم جیره تأثیر مثبتی بر شاخص‌های رشد و سیستم ایمنی اوزون ‌برون در مرحله رشد داشته باشد.
 
واژه‌های کلیدی: فیل‌ماهی، نانو سلنیوم، ویتامینC و E، شاخص‌های رشد، سیستم ایمنی و آنزیم‌های کبدی
متن کامل [PDF 1276 kb]   (124 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/9/26 | پذیرش: 1402/9/10 | انتشار: 1402/9/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseinpour Zelati A, Hasani M H, Sohrabi T, Adineh H. The effect of dietary Nanoselenium on growth indicators, Immune system and liver Enzymes of juvenile (Acipenser stellatus). JAIR 2023; 11 (3) :43-50
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-884-fa.html

حسین‌پور زلتی علی، سید حسنی میر حامد، سهرابی تورج، آدینه حسین. تأثیر نانوسلنیوم جیره بر شاخص‌‌های رشد، سیستم ایمنی و آنزیم‌های کبدی اوزون برون (Acipenser stellatus) نوجوان. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1402; 11 (3) :43-50

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-884-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4657