[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 4، شماره 4 - ( 12-1395 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 111-97 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر سیلیمارین جیره غذایی در کاهش آسیب بافت آبشش قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792 تغذیه شده با نانو ذره اکسید نیکل
نینا نازدار ، مهرداد فرهنگی ، احمد ایمانی* ، کوروش سروی مغانلو ، مزدک رازی
چکیده:   (4922 مشاهده)

کاربردهای فن آوری نانو به سرعت در حال گسترش بوده و احتمال ورود نانو مواد به منابع آبی غیر قابل اجتناب است. پژوهش حاضر به منظور بررسی صدمات احتمالی ناشی از غلظت های مختلف نانو ذره اکسید نیکل در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (O. mykiss) و همچنین مطالعه توانایی این ماهی در ترمیم و بازیابی فعالیت های زیستی خود در حضور کامل تر سیلیمارین طرح ریزی شد. برای این منظور 1200 قطعه ماهی با میانگین وزنی 0/01±3/83 گرم به صورت تصادفی در 8 تیمار با 3 تکرار تقسیم گردیدند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه اول به عنوان تیمار شاهد و هفت تیمار دیگر به صورت ترکیبی از مقادیر مختلف نانو ذره اکسید نیکل (0، 100 و 500 میلی گرم در کیلوگرم غذا) و سیلیمارین (0 و 1 گرم در کیلوگرم غذا) تقسیم شدند. نمونه های بافت آبشش در دو مرحله (روز 30 و 60) جداسازی شدند. انواع آسیب های بافتی شامل آنوریسم (اتساع)، چسبیدگی تیغه های ثانویه، تجمع خون، برآمدگی اپیتلیال، هیپرپلازی و بزرگ شدن سلول های اپیتلیالی در بافت آبشش ماهیان تغذیه شده با جیره های حاوی نانو ذره مشاهده شد. نتایج نشان داد ماهیانی که جیره حاوی نانو ذره اکسید نیکل و سیلیمارین دریافت کرده اند در مقایسه با تیمارهایی که فقط با جیره حاوی نانو ذره اکسید نیکل تغذیه شدند شدت آسیب بافت آبشش کمتر است. نتیجه آن که احتمالاً افزودن سیلیمارین (یک گرم در کیلوگرم غذا) با قابلیت آنتی اکسیدانی خود از صدمات بافت آبشش ناشی از وجود نانو ذره اکسید نیکل در جیره غذایی جلوگیری می نماید.

واژه‌های کلیدی: O. mykiss، نانو ذره، اکسید نیکل، گیاه دارویی، بهبود مقاومت، آسیب بافتی
متن کامل [PDF 775 kb]   (1299 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/4/1 | پذیرش: 1395/7/15 | انتشار: 1395/12/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazdar N, Farhangi M, Imani A, Sarvi Moghanlou K, Razi M. The effect of silymarin supplementation on reducing gill pathological tissue alterations of rainbow trout Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792) fed with nickel oxide nanoparticles. JAIR 2017; 4 (4) :97-111
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-377-fa.html

نازدار نینا، فرهنگی مهرداد، ایمانی احمد، سروی مغانلو کوروش، رازی مزدک. تأثیر سیلیمارین جیره غذایی در کاهش آسیب بافت آبشش قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792 تغذیه شده با نانو ذره اکسید نیکل . نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1395; 4 (4) :97-111

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-377-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 4 - ( 12-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645