[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 3، شماره 4 - ( 12-1394 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 74-61 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات بیهوش کنندگی اسانس میخک در تاس ماهی ایرانی Acipenser persicus Borodin, 1897: یافته های بالینی و بافت شناسی
سارا والی ، محمد مازندرانی* ، محمد سوداگر ، محمدرضا ایمانپور
چکیده:   (4905 مشاهده)

در بررسی حاضر اثرات اسانس میخک به عنوان یک بیهوش کننده در تاس ماهی ایرانی جوان مورد مطالعه قرار گرفت. در این راستا 150 قطعه تاس ماهی جوان در 15 تانک تقسیم گردیدند. به منظور انجام آزمایش 3 گروه تیمار، یک گروه کنترل منفی و یک گروه کنترل مثبت و هر گروه با 3 تکرار در نظر گرفته شد. ماهیان گروه تیمار با غلظت های 50، 100 و 150 میلی گرم در لیتر اسانس میخک به عنوان ماده بیهوشی مورد مواجهه قرار داده شدند. بر اساس نتایج این بررسی اختلاف معنی داری در مراحل مختلف بیهوشی در غلظت های مورد مطالعه مشاهده نگردید و در عین حال تمامی غلظت های مورد استفاده زمان القای بیهوشی و ریکاوری کمتر از 3 دقیقه داشتند. بر اساس نتایج بافت شناسی این بررسی هیچ عارضه بافتی در کلیه، کبد و آبشش ماهیان مورد بیهوشی در غلظت های مختلف مشاهده نگردید. در مواجهه طولانی مدت (20 دقیقه) با غلظت 150 میلی گرم در لیتر اسانس میخک ادم و جدا شدگی اپیتلیوم لاملاهای ثانویه ثبت گردید. اما در بافت های کلیه و کبد هیچ عارضه ای مشاهده نگردید. بر اساس نتایج این بررسی غلظت 50 میلی گرم در لیتر اسانس میخک برای بیهوشی تاس ماهی ایرانی جوان پیشنهاد می شود و در عین حال افزایش این غلظت تا 150 میلی گرم در لیتر نیز در این ماهی قابل قبول بوده و فاقد عوارض بافتی می باشد.

واژه‌های کلیدی: A. persicus، اسانس میخک، بیهوشی، هیستوپاتولوژی
متن کامل [PDF 226 kb]   (2089 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/6/11 | پذیرش: 1395/8/21 | انتشار: 1395/8/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vali S, Mazandarani M, Soudagar M, Imanpour M R. Clove oil anesthetic effects on Persian sturgeon Acipenser persicus Borodin, 1897: Clinical and histological findings. JAIR 2016; 3 (4) :61-74
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-204-fa.html

والی سارا، مازندرانی محمد، سوداگر محمد، ایمانپور محمدرضا. اثرات بیهوش کنندگی اسانس میخک در تاس ماهی ایرانی Acipenser persicus Borodin, 1897: یافته های بالینی و بافت شناسی. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1394; 3 (4) :61-74

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-204-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 4 - ( 12-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645