پژوهش حاضر به منظور بررسی عملکرد پری بیوتیک آلفامیون و پروبیوتیک پروتکسین به صورت انفرادی و ترکیبی بر رشد بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام شد. این آزمایش با استفاده از بچه ماهیان کپور با وزن متوسط 0/02±7/01 گرم و در یک دوره 60 روزه انجام گرفت. فاکتورهای مورد بررسی در این تحقیق دو ماده افزودنی آلفامیون در 3 سطح (0، 0/5 و 1) و پروتکسین دو سطح (0 و 0/75) گرم بر کیلوگرم غذا بودند. بر این اساس شش جیره غذایی ساخته شد. آزمایش ها در مخازن 40 لیتری با تراکم ذخیرهسازی 10 عدد ماهی انجام شد و برای هر تیمار 3 تکرار در نظر گرفته شد. غذادهی در سطح بین 3-5 درصد بیومس و 3 بار در روز انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن آلفامیون، پارامترهای رشد ماهی را مانند وزن نهایی، رشد و سرعت رشد ویژه تحت تأثیر قرار داد (P<0/05). ولی پارامترهای رشد یاد شده در ماهی کپور تحت تأثیر سطوح مختلف پروتکسین قرار نگرفت. علاوه بر اثر مجزای دو فاکتور پروتکسین و آلفامیون، اثر متقابلی بین این دو فاکتور بر پارامترهای رشد وجود دارد که نشان دهنده وابستگی اثر این دو فاکتور بر همدیگر و بر پارامترهای رشد میباشد (P<0/05). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزودن آلفامیون توانسته است باعث بهبود عملکرد رشد و تغذیه گردد، ولی پروتکسین اثری بر پارامترهای رشد نداشت. پری بیوتیک آلفامیون می تواند مکمل مناسبی برای جیره غذایی ماهی کپور معمولی در سطح 0/5 گرم بر کیلوگرم غذا باشد.
Mahmuodian A, Keramat Amirkolaei A, Akrami R, Bahalkeh A. Investigating the effect of prebiotic alphamune and probiotic protexin in separation and/or in combinationon growth performance of juvenile common carp (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758). JAIR 2015; 3 (1) :93-104 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-311-fa.html
محمودیان امین، کرامت امیرکلایی عبدالصمد، اکرمی رضا، بهلکه ارسلان. بررسی اثر پری بیوتیک آلفامیون و پروبیوتیک پروتکسین به صورت انفرادی و ترکیبی بر رشد بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio (Linnaeus, 1758. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1394; 3 (1) :93-104