در این تحقیق، تاثیر پودر پیاز در جیره بر پارامترهای رشد، ترکیب لاشه و شاخص های خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان با میانگین وزنی 1/9±18 گرم به صورت تصادفی و با تراکم 20 عدد در هر مخزن توزیع شدند. پودر پیاز در سطوح مختلف صفر (شاهد)، 0/5، 1 و 2 درصد به جیره پایه حاوی 39% پروتئین خام و 18% چربی خام افزوده شد. ماهیان به صورت دستی و دو بار در روز به میزان 5-3% وزن بدن به مدت 45 روز تغذیه شدند. در پایان دوره تغذیه، از ورید ساقه دمی ماهیان با استفاده از سرنگ خونگیری و شاخص های هماتولوژی (گلبول قرمز، گلبول سفید، هموگلوبین، هماتوکریت) و شمارش افتراقی گلبولهای سفید (نوتروفیل، لنفوسیت و مونوسیت) ارزیابی شدند. بهترین عملکرد رشد و کارایی تغذیه در جیره حاوی 0/5 درصد پودر پیاز بدست آمد اگرچه تفاوت معنی داری در مقایسه با گروه شاهد مشاهده نگردید (P>0/05). از نظر بازماندگی و میزان پروتئین لاشه تفاوت معنی داری بین تیمارها در طول دوره پرورش مشاهده نشد (P>0/05). لاشه مشاهده نگردید. کمترین میزان خاکستر (P>0/05) و چربی لاشه (0/05>P) در تیمار 0/5% پودر پیاز در جیره بدست آمد. بهبود مشخصه های خونی در تیمار 0/5 درصد پودر پیاز مشاهده گردید اگرچه تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد (P>0/05). نتایج نشان می دهد افزودن پودر پیاز در سطح 0/5% در جیره ماهی کپور معمولی می تواند اثر مثبتی بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و بهبود شاخص های خونی داشته باشد.
Barzegar Khandouzi M, Sharifi Sani M, Akrami R, Chitsaz H. Effects of dietary Allium cepa on growth, corpse composition and hematological parameters of Common carp (Cyprinus carpio Linneaus, 1758). JAIR 2014; 2 (2) :65-78 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-220-fa.html
برزگرخاندوزی محمد، شریفیثانی مصطفی، اکرمی رضا، چیتساز حسین. تاثیر استفاده از پودر پیاز (Allium cepa) در جیره بر رشد، ترکیب لاشه و برخی شاخص های خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1393; 2 (2) :65-78