[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 9-1392 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 98-85 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب عضله کپور ماهیان پرورشی
سارا جرجانی* ، افشین قلیچی ، حسین جرجانی
چکیده:   (8862 مشاهده)

هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب بافت عضلانی کپور ماهیان پرورشی شامل کپور علفخوار، کپور نقره ای، کپور سر گنده و کپور معمولی بود. آنالیز تقریبی نمونه ها نشان داد که در بین شاخص های مورد مطالعه (پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت) تفاوت معنی داری در بین کپور ماهیان پرورشی وجود نداشت (P>0/05). در هر چهار گونه ماهی مورد مطالعه پالمتیک اسید (C16:0) و اولئیک اسید (C18:1 &omega;-9cis)، به ترتیب فراوان ترین اسید چرب اشباع و تک غیر اشباع بودند. میزان اولئیک اسید به طور معنی داری در کپور معمولی نسبت به سه گونه دیگر بیشتر بود (P<0/05). فراوان ترین اسیدهای چرب چند غیر اشباع (PUFA) در ماهی کپور معمولی لینولئیک اسید (C18:2 &omega;-6) و در کپور علفخوار و در کپور سرگند (DHA C22:6 &omega;-3) و در کپور نقره ای آراشیدونیک (C20:4 &omega;-6) اسید بود. در این تحقیق، میزان اسیدهای چرب &omega;-3 در کپور علفخوار (6/22 ± 33/17) بیشترین میزان بود که اختلاف معنی داری با دو گونه کپور نقره ای (0/28 ± 16/71) و کپور معمولی (5/31 ± 9/26) داشت (P<0/05). نتایج تحقیق همچنین نشان داد که نسبت &omega;-3/&omega;-6 در تمام گونه ها به چز کپور معمولی از یک بیشتر بود. بیشترین نسبت &omega;-3/&omega;-6 به ترتیب در کپور سرگنده (0/28 ± 2/02)، کپور علفخوار (0/29 ± 1/66) و کپور نقره ای (0/13 ± 1/16) و کپور معمولی (0/15 ± 0/61) مشاهده شد. در تمامی گونه های مورد مطالعه نسبت &omega;-3/&omega;-6 از مقدار توصیه شده متخصصان تغذیه بیشتر بود. بیشترین شاخص PUFA/SFA به ترتیب در کپور علفخوار (0/29 ± 2/23)، کپور سرگنده (0/12 ± 1/41)، کپور نقره ای (0/22 ± 1/25) و کپور معمولی (0/23 ± 0/98) مشاهده شد. این نسبت برای چهار گونه کپور پرورشی بیشتر از نسبت توصیه شده (HMSO (0/45 است. با توجه به اینکه نسبت PUFA/SFA و &omega;-3/&omega;-6 در چهار گونه کپور ماهی از مقادیر توصیه بیشتر بوده است، هر چهار ماهی مورد مطالعه از نظر منابع شیلاتی و غذایی بسیار ارزشمند است. اما در کپور علفخوار و کپور سرگنده مقادیر ، PUFA/SFA ،&omega;-3/&omega;-6 ،&omega;-3 ،PUFA و EPA+DHA به مراتب نسبت به کپور معمولی و کپور نقره ای بیشتر است.

واژه‌های کلیدی: کپور سرگنده، کپور نقره ای، کپور علفخوار، کپور معمولی، ترکیب شیمیایی، پروفایل اسید چرب
متن کامل [PDF 1551 kb]   (2619 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/4/24 | پذیرش: 1394/4/24 | انتشار: 1394/4/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jorjani S, Ghelichi A, Jorjani H. A comparison of the chemical composition and fatty acids profile of muscle in cultivated cyprinids. JAIR 2013; 1 (3) :85-98
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-162-fa.html

جرجانی سارا، قلیچی افشین، جرجانی حسین. مقایسه ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب عضله کپور ماهیان پرورشی. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1392; 1 (3) :85-98

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-162-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645